Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 139 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Správa
Poslať 21.07.2015 7:06:06   Re: alkohol: moralne aspekty

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
l1ve_D píše:
legionar píše:
Pridajme este aj cukor, skroby a tuky v jedle - myslim, ze zradlo v tzv civilizovanych krajinach odrovnava este viac ludi, ako chlast.
Tak zakazme aj to ...
:D
Viem, že to myslíš ako vtip pre pobavenie. Len mne sa nezdá vtipné, keď vidím opité mladé budúce mamičky alebo dokonca mamičky. Rovnako mi to nieje ani vtipné keď viem, že v mojom okolí sa prepilo x susedov na smrť. Dokonca môj učiteľ jeden nemenovaný zo strednej zomrel na alkoholizmus a viac krát mu zobrali vodičský preukaz predtým. Mojej spolužiačky otec bil svoju ženu lebo je opilec atď. Žiaden alkohol = menej trestnej činnosti viac rozumu v spoločnosti a lepší rozvoj. Vidím viac prínosov pre spoločnosť ak by bol zakázaný ako to, že je povolený. Ak máš niečo k tomuto ešte konštruktívne rád podiskutujem Legionár rád čítam tvoje názory. Avšak tu sa u mňa prejavuje osobná skúsenosť. Vidím čo robia ľudia čo nepijú a tí čo pijú a rozdiel je priepastný.
Vobec to nemyslim ako vtip !
http://diva.aktuality.sk/clanok/38343/neuveritelne-cislo-obezita-drancuje-slovensko-trapi-uz-1-a-pol-miliona-slovakov/

Poslať 21.07.2015 10:07:33   Re: alkohol: moralne aspekty

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 17:28:11
napísal 1581 príspevkov
Aj tento problém je riešiteľný a pomerne ľahko Legionár. Obezitu by som riešil nasledovne. Príde človek k obvodnému lekárovi. Jeho BMI začne dosahovať nezdravých hodnôt dostal by pokyny od lekára ako zmeniť stravovacie návyky a vypracoval by sa mu cvičebný plán plus čas do akého to má všetko stihnúť + rezerva pre prípadné nečakané okolnosti. Vždy ak by to človek nedodržal by musel dokladovať prečo to nedodržal napr. problémy v rodine, súdy atď. Ďalej ak by to človek dodržal bol by zdravší silnejší atď. Ak by to nedodržal tak štát ani poisťovne by nehradili žiadne zdravotné úkony ani cent. Lebo ak sa človek nestará o svoje zdravie prečo by sa mali o neho starať lekári? Ja osobne sa vyhýbam aj cukru najviac ako sa dá a snažím sa v rámci rozpočtu zdravo stravovať t.j. ovocie, zelenina domáce + mlieko minimum pečív, vysmážaného, med, spirulina, kvalitné mäso a to je tak všetko. Veľa látok sa snažím nejesť ako napr. aspartám https://sk.wikipedia.org/wiki/Aspartam Ale to odbáčame offtopic a poprosil by som adminov na vytvorenie novej témy prípadne presunutie diskusie do vhodnej sekcie.

Poslať 21.07.2015 13:20:42   Re: alkohol: moralne aspekty

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 21:29:16
napísal 5300 príspevkov
Kilá naviac majú negatívne zdravotné účinky a aj negatívne rodinné účinky :-) Hovorím o konkrétnych ľuďoch, ktorých poznám.

Poslať 04.08.2015 13:40:37   Re: alkohol: moralne aspekty

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 10:28:18
napísal 1168 príspevkov
https://dennikn.sk/blog/neverila-som-kam-su-schopni-zavesit-reklamu-na-vodku/

minulý týždeň som jeden z tých bilbordov letmo zahliadla z auta (iba ten nápis "Keď nie si len ocinova princezná") a hneď som si vravela, že to bude nejaká blbosť. že je to reklama na vodku tomu však dáva nový rozmer :o jednu takú ocinovu ne-princeznú si pamätám z lyžiarskeho - celá fľaša vodky v sebe a následné bezvedomie, veď 15. narodeniny treba zapiť...

[ Príspevkov: 139 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť