Alkohol je ako v minulosti aj dnes modernou metlou ľudstva.
http://www.sme.sk/c/6427967/na-slovensku-je-400-tisic-ludi-zavislych-od-alkoholu.htmlNakoľko som navštívil moslimské krajiny všimol som si v tých kde som bol dosť veľký rozdiel. Nepilo sa tam. Neboli tam bary, puby, krčmy atď. Pili sa tam kávy a čerstvé ovocné šťavy. Nikde som nepostrehol opitých pubertiakov, mužov v strednom veku či starších ani dokonca matky detí. Títo ľudia mali veľa čŕt čím sa mi javili primitívnejší (jednoduchší) ako európania. Ale ich zásada nepitia ma oslovila nakoľko ani ja nepijem. Nerozumiem tomu prečo dnešnú mládež tvrdo netrestáme za alkohol (to vravím ako bezverec ak by ma chcel niekto obviňovať z toho, že ma biblia negatívne ovplyvnila) nakoľko sú budúcnosť našej republiky pričom nechávame ich dobrovoľne si ničiť ich vzácne schopnosti, morálku, mozog v neposlednom rade aj ničiť rodinu. Očakávam, že niektorí budú argumentovať, že človek má piť striedmo a že to je vecou toho čo sa sám tak rozhodol. No dovolím si nesúhlasiť. Nakoľko prínosy alkoholu sú ďaleko menšie ako jeho negatíva. To, že má pár vitamínov a liečivých účinkov to isté má aj ovocie, zelenina a fytoterapeutické bylinky. Ak by alkohol nebol dostupný x rodín by prežilo. V mojom okolí sa prepilo x ľudí na druhý svet a nepovažujem to za niečo normálne je to chyba spoločnosti lebo alkohol je dostupný. Pokúsim sa vyjadriť svoju myšlienku ešte stručnejšie.
+ alkoholu vitamíny, minerály, liečivé účinky napr. dezinfekcia, črevné problémy atď, odviazanie sa
- ničenie mozgu, strata kontroly, dokázateľné ničenie pamäti resp. rôznych kognitívnych schopností
Zdá sa Vám, že + prevyšujú -? Podľa mňa nie a bol by som za úplné zakázanie tejto tekutiny rovnako trestanej ako drogy.