Cloe-Clement píše:
Ale vychodniarov nepodcenuj, ved aj traja najvyznamnejsi sucasni slovenski predstavitelia
aj Alexander Járay je východniar

tomix píše:
Cloe-Clement píše:
este by to chcelo studiu, ktora by dokazala, ze na vychode sa naozaj ovela viac pije, ci to nie je len take klise
vzhladom na to,ze som na intraku a na vojne bol s vychodnarmi tak o tom nepochybujem

jj, tiež všetky moje osobné skúsenosti a známosti s východniarmi svedčia o tom, ba aj celkovo keď si všimneme to geografické rozloženie, keďže ono je to skôr otázka kultúry, tak práve naši východní susedia ako Ukrajina, Rumunsko, Rusko, pijú ešte viac než my, takže je logické, keď východniari, ktorí sa už blížia Ukrajincom, pijú viac:

--- priemerný počet litrov čistého alkoholu na hlavu na rok 2010
--- WHO štatistiky:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption#WHO_statisticsvysvetlenie by som tu hľadal viac v kultúre a azda aj v tom, že sú to prostredia, kde je viac zima, a tak používajú alkohol aj na rozohriatie.
tomix píše:
Ak sa bavime o vztahu iteligencie a pitiia tak, ti viac inteligentnejsi su aj viac uspesnejsi a a piju kvalitnejsie napoje.
jj, to znie rozumne. Inteligentnejší/majetnejší bývajú často viac "rozmaznaní" a hľadajú všelijaké špásy vrátane drahého alkoholu a drog.
No rozhodne by som to nebral ako prejav inteligencie. Naopak, tí ozaj najinteligentnejší ľudia, akých poznám, tak sa neožierajú, a ani fajčiť nezvyknú: NAPROTI TOMU už ľudia z nižších vrstiev, úplný extrém sú bezdomovci či podobné sociálne prípady: tam ťažko nájdeš nejakého, ktorý by nepáchol alkoholom a dymom z cigariet... ktorí pomaly iné ani nerobia, len sú permanentne naliati v čuče a ťahajú, aby nezhasla... - a mnohí si kupujú aj (zväčša) riedidlo, ktoré vdychujú... - a tí veru na žiadnych inteligentov nevyzerajú, naopak, tí inteligentnejší na tom nebývajú až takto a obzvlášť nie až v takom veľkom štatistickom počte.