Aj tento problém je riešiteľný a pomerne ľahko Legionár. Obezitu by som riešil nasledovne. Príde človek k obvodnému lekárovi. Jeho BMI začne dosahovať nezdravých hodnôt dostal by pokyny od lekára ako zmeniť stravovacie návyky a vypracoval by sa mu cvičebný plán plus čas do akého to má všetko stihnúť + rezerva pre prípadné nečakané okolnosti. Vždy ak by to človek nedodržal by musel dokladovať prečo to nedodržal napr. problémy v rodine, súdy atď. Ďalej ak by to človek dodržal bol by zdravší silnejší atď. Ak by to nedodržal tak štát ani poisťovne by nehradili žiadne zdravotné úkony ani cent. Lebo ak sa človek nestará o svoje zdravie prečo by sa mali o neho starať lekári? Ja osobne sa vyhýbam aj cukru najviac ako sa dá a snažím sa v rámci rozpočtu zdravo stravovať t.j. ovocie, zelenina domáce + mlieko minimum pečív, vysmážaného, med, spirulina, kvalitné mäso a to je tak všetko. Veľa látok sa snažím nejesť ako napr. aspartám
https://sk.wikipedia.org/wiki/Aspartam Ale to odbáčame offtopic a poprosil by som adminov na vytvorenie novej témy prípadne presunutie diskusie do vhodnej sekcie.