Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4
Autor Správa
Poslať 18.02.2015 8:52:28   Re: Máme 7 detí. Sme nezodpovední?

od 16.11.2006 12:42:16
napísal 25544 príspevkov
Didiho vysvetlenie nie je v kontexte neskorsich udalosti velmi pravdepodobne.
Papez pouzil v svojej prvotnej reci "slovny zvrat" - nie "ospravedlnenie". Je to ako ked chcete citovat rec ineho cloveka, z ktoreho slovnikom sa moc nestotoznujete, ale chcete vyjadrit jeho myslienku pomerne autenticky. :)

To ospravedlnenie predniesol az NASLEDNE jeden z jeho biskupov, ked videli, co to medzi ludmi sposobilo.
Toto (skutocne) ospravedlnenie som mal ja na mysli.

Ale na slovach az tak moc nezalezi. Podstatna je myslienka.
A ta u papeza bola a stale je, ze "krestanstvo rodicov spociva v niecom inom ako IBA v pocte deti". (volne interpretovane)

Poslať 18.02.2015 13:52:41   Re: Máme 7 detí. Sme nezodpovední?

Obrázok užívateľa

od 07.08.2006 22:41:06
napísal 11052 príspevkov
legionar píše:
Didiho vysvetlenie nie je v kontexte neskorsich udalosti velmi pravdepodobne.
Papez pouzil v svojej prvotnej reci "slovny zvrat" - nie "ospravedlnenie". Je to ako ked chcete citovat rec ineho cloveka, z ktoreho slovnikom sa moc nestotoznujete, ale chcete vyjadrit jeho myslienku pomerne autenticky. :)

To ospravedlnenie predniesol az NASLEDNE jeden z jeho biskupov, ked videli, co to medzi ludmi sposobilo.
Toto (skutocne) ospravedlnenie som mal ja na mysli.
No veď toto, že už pri tom prvom použil ten "slovný zvrat" (ak to tak chceš nazvať), ktorým dal najavo, že nech to prirovnanie berú s určitou rezervou... No ľudia to tak nebrali, ale skôr naopak... A tak sa potom vyjadril, že mu je ľúto, že to vyvolalo také reakcie, lebo to nebol jeho zámer. Ale neviem či sa to dá nazvať "ospravedlnenie", lebo to mi príde trochu znejasňujúci pojem, ktorý tam ani nevidím, že by odznel: bol to prejav ľútosti nad tým, aké reakcie to vyvolalo. Takto by sa to malo nazývať. To je to správne slovo. Lebo tie inkriminované reakcie vychádzali myslím že skôr z nedorozumenia toho, ako to myslel. Lebo on to myslel dobre. Ale tak je mu ľúto, že to vyvolalo to, čo to vyvolalo. Zatiaľ čo pojem "ospravedlenie" sa zvykne používať aj na to, keď niekto spraví čosi vedome zle a potom sa ospravedlňuje, že prepáčte a prosí o odpustenie za to, že to robil vedome zle... No teraz robil niečo, čo v dobrom myslel, ale to vyvolalo reakcie, aké nechcel, a tak toto ho mrzí, že čo to vyvolalo.

Ale pokiaľ išlo o tú myšlienku, tak ako vravíš:
legionar píše:
Ale na slovach az tak moc nezalezi. Podstatna je myslienka.
A ta u papeza bola a stale je, ze "krestanstvo rodicov spociva v niecom inom ako IBA v pocte deti". (volne interpretovane)
PRESNE! Takto to myslel a za to sa nemá čo ospravedlňovať a ani sa neospravedlňuje. "Ospravedňoval sa", či presnejšie je mu ľúto, len to, že ten inkriminovaný pojem, ktorý použil, na ktorý už vtedy upozornil, že je trochu taký, že sa mu nepáči, len to na vyjadrenie tej myšlienky má čosi v sebe, ale to nakoneic vyvolalo také reakcie, aké teda nechcel, tak to ho mrzí/mu je ľúto... Ale ako sám vravíš, podstatné nie sú slová, ale myšlienka. A tá bola vporiadku a tá ho nemá čo mrzieť...

Poslať 23.04.2015 15:27:08   Re: Máme 7 detí. Sme nezodpovední?

od 10.10.2008 15:40:10
napísal 679 príspevkov
hahahaha
ja som z osmych deti :)
a je to fantasticke sme velka rodina je tam sranda je tam citit spolupatricnost navzajom si pomahame a podporujeme sa
a financie :D :D :D
nebudte blazni ak sa pozriete na deti na slovensku su nazive iba tie ktore prezili genocídu antikoncepcie ( a kolko penazi sa do nej dava to je na povazenie)
mas sedem deti, bud dobry otec , staraj sa o ne a modli sa za ne,

[ Príspevkov: 48 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť