Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 369 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Ďalší
Autor Správa
Poslať 09.02.2023 11:36:05   Re: Nedelne nakupovanie

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
misojogi píše:
ja som ale netvrdil ze v nedelu je viac urazov ako ine dni
clanok co som dal hovori o prekroceni fondu pracovnej doby co sa na Slovensku bezne deje (neoficialne) a dokonca to ani nezaplatia !!!!
aj ty osobne poznas takych ludi ktori takto dopadli (nadcasy im nezaplatili) - do SS ti mozem poslat meno ktore mam na mysli
je to uplne bezne, arogancia zamestnavatelov nepozna hranice
Ty si to netvrdil ? :o
ZVYRAZNIL si vetu tesne pred tymto tvrdenim a toto tvrdenie bolo SUCASTOU toho predosleho !!! :evil:
Ak zvyraznujes nejake tvrdenie z nejakeho zdroja, tak predpokladam, ze s nim suhlasis.
A ak uvedies z toho isteho zdroja hned dalsie tvrdenie, tak predpokladam, ze suhlasis aj s tym - inak by si sa voci tomu aspon nejako vyhranil.

Nie - Ty si sem proste zase CAPOL KRAVINU, ktoru tu bezostysne SIRIS, bez akehokolvek logickeho alebo datoveho zdovodnenia.
Len preto, ze to KORESPONDUJE s Tvojimi "pocitmi" (=IDEOLOGIOU!).

Poslať 09.02.2023 16:30:06   Re: Nedelne nakupovanie

napísal 25649 príspevkov
https://komentare.sme.sk/c/23130935/cynicka-obluda-uplne-bezny-postup.html?ref=mnt

Pre tych, co nemaju predplatne, tak odpoved je:
"Vsak aj s Bibliou to tak robime."
:D

Poslať 09.02.2023 18:18:29   Re: Nedelne nakupovanie

napísal 25649 príspevkov
Citácia:
Návrh na zákaz nedeľného predaja bol vrátený na dopracovanie. Za procedurálny návrh podpredsedu Národnej rady Blanára hlasovalo 103 poslancov, proti bolo päť.
To som zvedavy, co tam "dopracuju" ...

V navrhu (zmeny) zakona bolo doplnenie iba troch slov: "v nedelu a"

Ocakaval by som: Zdovodnenie, dopady, analyzy ...

Poslať 22.02.2023 10:25:08   Re: Nedelne nakupovanie

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
peticia za nedelny nakup ma 19 000 podpisov
https://www.peticie.com/sme_proti_zakazu_predaja_v_nedeu?a=245327

relevantna argumentacia je napr toto, dalo by sa to riesit moznostou podat si ziadost o mimoriadny predaj v nedelu
Citácia:
- Zákon nereflektuje ani na špecifiká v turistických oblastiach, kde nezmyselne zatvára nielen potraviny, ale napr. aj obchody s lyžami.
naopak toto by ucinne vedel vyvratit Frederik Bastiat a jeho znama esej, tento agument je totiz komunisticky (praca by bola pre vsetkych len keby sa rozdelila medzi dostatok pracovnikov - vyvratil to uz Bata)
Citácia:
- O prácu môže prísť až 1 700 zamestnancov. Spôsobilo by to ďalšie zvýšenie nezamestnanosti najmä v ekonomicky slabších regiónoch s vysokou nezamestnanosťou.
toto je nezmysel, proste nakupia o den skor, nudzove predaje nie su podstatne
Citácia:
- Spotrebitelia by boli navyše nútení v nedeľu voliť drahšie alternatívy nákupu potravín - na benzínových čerpacích staniciach, v reštauráciách alebo z donášky.

Poslať 22.02.2023 12:31:10   Re: Nedelne nakupovanie

napísal 25649 príspevkov
A stale dokola budes sem trieskat tie blbosti ... :roll:

Tvrdenie:
1. Misojogi: Nerozumiem ekonomike
2. Opozicia: Niektore predavacky pridu o pracu.
3. Misojogi: "toto je nezmysel, proste nakupia o den skor, nudzove predaje nie su podstatne"

Vies, Michal, ako to skonci ?

ZLE !!! :evil:

Poslať 22.02.2023 12:56:48   Re: Nedelne nakupovanie

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
tak mi to vysvetli teda

Poslať 22.02.2023 13:03:44   Re: Nedelne nakupovanie

napísal 25649 príspevkov
misojogi píše:
tak mi to vysvetli teda
Mal som spoluziaka, ktory bol (strasne davno) v Rumunsku na dovolenke.
Ukradli mu tam fotak.
Siel na verejne zachody a zmlatil prveho Rumuna, ktory mu prisiel do cesty.

Bolo to sialene, bolo to zle, ale asi sa tomu nedalo zabranit ...

V dnesnej situacii, ked je Slovensko rozdelene takmer "pol na pol" (a v niektorych veciach uplne rozbite), mozme
ocakavat aj tu podobne skraty.

Poslať 22.02.2023 13:24:52   Re: Nedelne nakupovanie

od 13.04.2021 8:28:26
napísal 2004 príspevkov
Nepochopí.

Poslať 22.02.2023 15:47:23   Re: Nedelne nakupovanie

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Nepochopil som, ten spoluziak v Rumunsku sa fakt zachoval ako blbec

a navyse co to ma spolocne s volnou nedelou
mali sme ju dlheo storocia dokonca aj za komunistov aj po revlucii az za Dzurindu sa to zmenilo
co je na tom take strasne ak sa to vrati naspat?
samozrejme ak niekto bude neustale hecovat ludi tak skraty nastat mozu, ale to bude nieco umele

pamatas sa na Slotu? Hlasal: Do tankoch a na budapest .....
a tak aj dopadol
a teraz nieco podobne sa ide hlasat ohladom volnej nedele, nie aby si bol rad ze konecne budu moct byt predavacky s rodinou ,,,,

Poslať 22.02.2023 16:43:18   Re: Nedelne nakupovanie

napísal 25649 príspevkov
misojogi píše:
samozrejme ak niekto bude neustale hecovat ludi tak skraty nastat mozu, ale to bude nieco umele
Jery mal pravdu - nepochopil si.
KTO tu neustale hecuje ludi, si TY a Tebe podobni, ktori ich otravuju s blbostami a neustale im zneprijemnuju ZIVOT !

Tak sa potom necuduj, ked Ti nejaky frustrovany clovek niekde rozbije hlavu.
Bude to sialene, bude to zle, ale asi sa tomu nebude dat zabranit ...

"Mali sme to tu cele starocia ..."
No a ?
Aj **** sme chodili za humna, alebo do krikov.
A teraz uz mame, chvalabohu, nieco ineho ...

Poslať 22.02.2023 17:32:42   Re: Nedelne nakupovanie

napísal 2004 príspevkov
To misojogi:

Mohol by si prosím prestať používať nesprávny pojem "voľná nedeľa" a namiesto neho používať správny pojem "zatvorenie obchodov v nedeľu"?

Používaním pojmu "voľná nedeľa" vytváraš dojem, ako keby výsledkom tvojho snaženia bolo z pohľadu voľných dní niečo navyše - ale to nie je pravda. Aj potom bude platiť Zákonník práce, ktorý bude hovoriť, že zamestnanec má nárok na dva dni voľna, ktoré majú pripadnúť spravidla na sobotu a nedeľu; ak pracuje počas týchto dní, má zamestnanec nárok na najmenej dva dni po sebe idúceho voľna po odpracovaní 5 denných smien.
Toto sa nemení, to platí aj teraz, aj potom. Rovnako bude možné v nedeľu pracovať v akejkoľvek prevádzke, aj v tom obchode (upratovanie, sklad, inventúra a podobne), jediné, čo sa zmení je to, že pre verejnosť nebudú môcť byť otvorené obchody v nedeľu.

Tak prosím používaj správne pojmy. Pri používaní pojmu "voľná nedeľa" vyvolávaš dojem, že ide o niečo navyše, že teraz nedeľa voľná nie je - a to nie je pravda. V oblasti práce zamestnanca v nedeľu sa nemení vôbec nič, iba nebudú môcť byť obchody otvorené v nedeľu.

Pri interrupciách (potratoch) trváte na presnom znení (nie umelé PRERUŠENIE, ale umelé UKONČENIE tehotenstva), buď rovnako principiálny aj pri tomto pomenovaní.

Poslať 22.02.2023 21:29:53   Re: Nedelne nakupovanie

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Mohol by si prosím prestať používať nesprávny pojem "voľná nedeľa" a namiesto neho používať správny pojem "zatvorenie obchodov v nedeľu"?
budem sa snazit
ale ja naozaj to chapem tak ze sa obmedzi praca v nedelu ako taka a toto sa mi moc nepaci respektive chapem to ako prechodne stadium
Citácia:
Rovnako bude možné v nedeľu pracovať v akejkoľvek prevádzke, aj v tom obchode (upratovanie, sklad, inventúra a podobne), jediné, čo sa zmení je to, že pre verejnosť nebudú môcť byť otvorené obchody v nedeľu.
ozaj preco sa vlastne nezmeni ostatna praca vv nedeu ale len sa zatvoria obchody?
ak je to dohoda velkohyper marketov ako bolo viackrat naznacene tak potom dobre ale nenazyvajme to ideologickym presadzovanim

Poslať 22.02.2023 21:43:26   Re: Nedelne nakupovanie

napísal 2004 príspevkov
misojogi píše:
ale ja naozaj to chapem tak ze sa obmedzi praca v nedelu ako taka a toto sa mi moc nepaci respektive chapem to ako prechodne stadium
Ale tu nejde o to ako to chápeš ty, ale o to, že ten návrh zákona má nariadiť zatvorenie obchodov v nedeľu.
Návrh zákona absolútne neotvára tie časti Zákonníka práce, ktoré riešia nárok na voľno po odpracovaní 5 denných smien; tieto časti ostávajú bezo zmeny. Čiže zjavne chápeš obsah toho návrhu zle.

Ja zase môžem vnímať zatvorenie obchodov v nedeľu ako hlúpy krok, tak ho začnem nazývať "zákon dutých hláv"?

Treba pomenovať to, čo zákon obsahuje a nie to, čo si vyfabulujeme, že v zákone je.

misojogi píše:
ozaj preco sa vlastne nezmeni ostatna praca vv nedeu ale len sa zatvoria obchody?
Lebo tak je ten návrh zákona napísaný, že sa majú zatvoriť obchody; neviem, čo iné na to odpovedať. Máš pocit, že ja som autor toho návrhu, keď sa ma to pýtaš?

Poslať 22.02.2023 22:02:00   Re: Nedelne nakupovanie

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
zrejme sa rata aj s dosledkami ktore nie su explicitne uvedene v zakone, treba pozriet dovodovu spravu

napriklad oplati sa poslat tam pracovnikov v nedelu aby umyvali dlazky ked nedelne priplatky su vysoke?
prepokladam ze k vyraznemu obmedzeniu nedelnej prace dojde aj tak aj ked to litera zakona priamo nehovori

Poslať 23.02.2023 14:15:07   Re: Nedelne nakupovanie

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
Citácia:
. Tak sa potom necuduj, ked Ti nejaky frustrovany clovek niekde rozbije hlavu.
pozor na nebezpečné vyhrážanie, je to trestné

[ Príspevkov: 369 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť