Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Autor Správa
Poslať 12.02.2014 0:42:38   pekne pribehy

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24056 príspevkov
http://www.topky.sk/cl/1000680/1377519/
naozaj velmi pekne

Poslať 17.02.2014 18:57:18   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

od 25.03.2013 14:37:28
napísal 493 príspevkov
misojogi píše:
http://www.topky.sk/cl/1000680/1377519/
naozaj velmi pekne
:palec:

Poslať 22.02.2014 12:02:36   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

od 19.02.2014 21:45:12
napísal 659 príspevkov
:palec:

Pekny prispevok. Takto si predstavujem "nabozenstvo" v praxi.

Nech sa teraz nikto nepohorsi, ale myslite ze Boh bude skumat u tych ludi ich prislusnost k cirkvi?

(Nechapte ma v zlom)

Poslať 22.02.2014 12:15:13   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
No ak poznas dobre nauku Cirkvi v tejto oblasti tak urcite vies aj odpoved. Ku konaniu toho spravneho sme motivovani vsetcia bez rozdielu. Pre krestana by to mala byt samozrejmost.

Poslať 22.02.2014 12:49:21   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

od 19.02.2014 21:45:12
napísal 659 príspevkov
tomix píše:
No ak poznas dobre nauku Cirkvi v tejto oblasti tak urcite vies aj odpoved. Ku konaniu toho spravneho sme motivovani vsetcia bez rozdielu. Pre krestana by to mala byt samozrejmost.
Ved hej. Bola to skor recnicka otazka.

Poslať 22.02.2014 13:08:05   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

napísal 493 príspevkov
tomix píše:
Presne na tento typ vety som alergický. Prečo? Lebo ani kresťan ani moslim ani žid ani ateista ani nikto iný nemá patent na vlastnenie konania dobra. Tá veta by mala vyzerať takto: Pre ČLOVEKA by to mala byť samozrejmosť.

Poslať 22.02.2014 13:42:30   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
ano pre cloveka by to malo byt samozrejme, ale fakty su ine. Zobraci zobru u dveri kostolov pretoze automaticky cakaju a spoliehaju sa na milosrdenstvo krestanov pretoze vedia,ze sa im dostane pomoci hoci v vo velmi obmedzenej miere. Preco nezobru pri mesitach alebo synagogach alebo pri dverach obycajnych ludi? Zeby ich vyhnali? Su to krestanske spolocnenstva, ktore sa prostrednictvom svojich charitativnych organizacii a roznych spolocenstviev staraju o tych najbiednejsich. Su to ludia typu Marosa Kuffu, ktory sa stara o tych, ktora ani nasa "socialna" siet nechce to jest tych najbiednejsich z biednych - byvalych basmanov, narkomanov, alkoholikov, chodi do ciganskych osad pomoct ako len najviac vladze. A samozrejme nielen on. Stovky dalsich bezmennych a medialne neznamych ludi. Kazdy clovek pozera na to,ze ako su financovane cirkvi ale kazdy od nich automaticky caka,ze sa budu zo vzduchu starat o ludi pretoze stat pretumeluje aj to posledne a na socialnu starostlivost uz nema financie.

To je aj dovod preco sa zverejnuju podobne pripehy, pretoze samozrejmostou nie su. Ale dokazu cloveka povzbudit,ze aj iny, nielen ti co sa to od nich ocakava dokazu pomoct druhym bez toho aby za to nieco cakali. Iba preto,ze je to spravne a potrebne. A ze Boh im to pripocita k dobru. Ked vidim podobne pribehy tak som velmi nadseny pretoze v ludoch aj v tych bezdominacnych je kus dobra a vedia ho prejavit.

Poslať 22.02.2014 13:53:02   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

napísal 493 príspevkov
tomix píše:
ano pre cloveka by to malo byt samozrejme, ale fakty su ine. Zobraci zobru u dveri kostolov pretoze automaticky cakaju a spoliehaju sa na milosrdenstvo krestanov pretoze vedia,ze sa im dostane pomoci hoci v vo velmi obmedzenej miere. Preco nezobru pri mesitach alebo synagogach alebo pri dverach obycajnych ludi? Zeby ich vyhnali? Su to krestanske spolocnenstva, ktore sa prostrednictvom svojich charitativnych organizacii a roznych spolocenstviev staraju o tych najbiednejsich. Su to ludia typu Marosa Kuffu, ktory sa stara o tych, ktora ani nasa "socialna" siet nechce to jest tych najbiednejsich z biednych - byvalych basmanov, narkomanov, alkoholikov, chodi do ciganskych osad pomoct ako len najviac vladze. A samozrejme nielen on. Stovky dalsich bezmennych a medialne neznamych ludi. Kazdy clovek pozera na to,ze ako su financovane cirkvi ale kazdy od nich automaticky caka,ze sa budu zo vzduchu starat o ludi pretoze stat pretumeluje aj to posledne a na socialnu starostlivost uz nema financie.
Jasné a preto u nás bezdomovci stoja pred poštou a vypytujú peniaze, stoja pred billou niekedy a ma tam zastavovali a stoja v moslimských krajinách pred mešitou. Samozrejme aj židia určite robia iba zle preto často financujú programy na pomoc chudobe. :roll:

Áno zabudol som iba Maroš Kuffa a kresťania sú jediní čo robí dobro a preto píšeš na fóre a si na internete ktorý vyrobil homosexuálny ateista. Pričom cez web sa odohrávajú tisíce dobrých vecí/rovnako aj zlých ale umožnil to on: http://sk.wikipedia.org/wiki/Alan_Mathison_Turing
Na tomto sa ti snažím ukázať tvoje skreslené vnímanie. Akoby iba kresťania robili dobro a nie ľudia. :roll:

Poslať 22.02.2014 13:57:57   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
Citácia:
si na internete ktorý vyrobil homosexuálny ateista
no a ? V CERNe robia vedla sebe aj veriaci ci neveriaci. Zalezi na tom? Vobec nie.

Poslať 22.02.2014 14:00:31   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

napísal 493 príspevkov
tomix píše:
Citácia:
si na internete ktorý vyrobil homosexuálny ateista
no a ? V CERNe robia vedla sebe aj veriaci ci neveriaci. Zalezi na tom? Vobec nie.
Však práve o tom hovorím. Na to ti presne poukazujem, že na tom nezáleží, že ľudia všeobecne konajú DOBRO a nieje to výhradné vlastníctvo kresťanstva ani nikoho iného ale je to zásluhou dobrých ľudí. ;)

Poslať 22.02.2014 14:07:40   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
ale ved nikto nehovori,ze konanie dobra je vyhradou iba krestanstva ;). Je len dobre, ak tomu dobru co sa deje prida aj niekto iny, nielen krestan ale aj ateista ci clovek ineho vyznania. A ja som stastny ked sa taketo nieco stane.

Poslať 22.02.2014 14:12:05   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

napísal 493 príspevkov
tomix píše:
ale ved nikto nehovori,ze konanie dobra je vyhradou iba krestanstva ;). Je len dobre, ak tomu dobru co sa deje prida aj niekto iny, nielen krestan ale aj ateista ci clovek ineho vyznania. A ja som stastny ked sa taketo nieco stane.
Neviem či to nikto nehovorí. Niekedy začínam mať dojem, že niektoré zoskupenia si myslia, že sú viac len preto, že v niečo veria/neviera patria niekam/nepatria a pod.

Súhlasím. No vždy budem vystupovať proti tomu aby sa skupina A vyvýšila nad skupinu B pre niečo. Tak ako si to prezentoval to tak vyzeralo.

Poslať 22.02.2014 14:22:29   Re: pekne pribehy

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
tomix píše:
Musim Ta sklamat. Aj tu som sa stretol s tvrdenim, ze za vsetkym, co clovek urobi dobre, je vzdy Boh. Aj keby slo o absolutneho "ateistu". :)

Poslať 22.02.2014 15:17:25   Re: pekne pribehy

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 11:28:18
napísal 1168 príspevkov
nechápem, čo riešite, tomix tu akurát vyslovil náročnú požiadavku na vlastné spoločenstvo, tj. na kresťanov, že má byť pre nich samozrejmosťou konať dobro. a to nie je požiadavka z jeho hlavy, ale z hlavy Cirkvi, tj. od Ježiša :) (Mt 5,46-48). netvrdí predsa, že iba kresťania konajú dobro alebo dokonca že pre kresťanov dobro naozaj je samozrejmosťou. iba to, že by malo byť, keď už sa chcú hlásiť ku Kristovi.
ak chcete tento nárok rozširovať na celé ľudstvo, ok, pokojne, ale veta "pre kresťana by to mala byť samozrejmosť" je stále platná, keďže kresťania sú, aspoň dúfam, podmnožinou ľudí :lol:

Poslať 22.02.2014 15:21:04   Re: pekne pribehy

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25681 príspevkov
Physis píše:
nechápem, čo riešite, tomix tu akurát vyslovil náročnú požiadavku na vlastné spoločenstvo, tj. na kresťanov, že má byť pre nich samozrejmosťou konať dobro. a to nie je požiadavka z jeho hlavy, ale z hlavy Cirkvi, tj. od Ježiša :) (Mt 5,46-48). netvrdí predsa, že iba kresťania konajú dobro alebo dokonca že pre kresťanov dobro naozaj je samozrejmosťou. iba to, že by malo byť, keď už sa chcú hlásiť ku Kristovi.
ak chcete tento nárok rozširovať na celé ľudstvo, ok, pokojne, ale veta "pre kresťana by to mala byť samozrejmosť" je stále platná, keďže kresťania sú, aspoň dúfam, podmnožinou ľudí :lol:
Suhlasim. :D

[ Príspevkov: 21 ]  Choď na stránku 1, 2  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť