...precitala som si
http://www.cas.sk/clanok/266275/sok-pri-sledovani-tv-v-spravach-zistila-ze-nasli-mrtvolu-jej-mamy.htmlOdhliadnuc od hlupeho titulku, ktory je pre bulvar uz prislovecny, ma zaujali dve veci:
1. samotny smutny pribeh vztahu matky s dcerou, kde mozeme len hadat, preco bol taky, aky bol...
2. fakt, ze cloveka najdu mrtveho v byte az po takom dlhom case. Ako je to mozne, ved zila v dome plnom bytov a susedov. Desat rokov si nik nic nevsimol? Ani nic necitil? Ved taka mrtvola v rozklade, vlastne jej pach, sa neda len tak prehliadnut...
...nie je to az take vynimocne, aj u nas sa z casu na cas stane podobny pripad. Ide o osamelo zijucich ludi, ktorych si nik nevsima, nikoho nezaujimaju...a uprostred velkych miest su neviditelni aj pre najblizsich susedov.
Na dedinach su susedia vsimavejsi, ak niekoho 2-3 dni nevidia, je im to podozrive a snazia sa zistit, ci je sused/a v poriadku. Tam este lahostajnost mesta nedorazila, a to je dobre...
...premyslam, co vlastne ja sama viem o ludoch, medzi ktorymi zijem. Vela toho nie je, ale ked som dlhsi cas nevidela tetu z prizemia, ktorej sme obcas cestou z domu otvarali flase mineralky (vystriehla nas, ked pocula vytah, lebo sama si uz so smyklavym plastovym vrchnacikom nevedela rady), sla som sa na nu spytat panej odvedla, a ta mi povedala, ze prave umrela. Mala stastie, ze tu zije zopar "starousadlikov", ktori sa vzajomne casto navstevuju a aj ju si vzali pod kridla...
...ake su vase skusenosti? Vsimli by ste si, ze niekto potrebuje vasu pomoc? Starate sa takto o niekoho cudzieho? A co robit, aby bolo takychto smutnych pribehov co najmenej?