Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 96 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
Autor Správa

Obrázok užívateľa

od 15.09.2009 13:08:27
napísal 6643 príspevkov
legionar píše:
Eliska bola zverena do vyhradnej starostlivosti otca s upravou styku matky, vratane platenia vyzivneho. :D
Kedze ide o "rodicovsku dohodu" (zrazu!), pravoplatne sa to stane dnom dorucenia.
Dakujem Vam za Vasu podporu ...
...no huraaaaaa :-D
...jaaa to rikala... ;)
a tuho som na vas doobeda myslela, ani som nic nejedla, idem teraz daco pohladat... ;)

Obrázok užívateľa

od 15.11.2009 22:29:16
napísal 5307 príspevkov
Tak som aj ja rada, že toto fórum sa posunulo že sa spolu zjednotilo v modlitbe. Verím, že aj Legi sa teší a tým, že ďakuje nám, vlastne ďakuje Tomu hore, že pomohol. Lebo komu Pán Boh, tomu všetci svätí. Nech je to na úžitok aj maličkej...

Obrázok užívateľa

od 22.03.2008 11:01:14
napísal 4334 príspevkov
Deo gratias! Drzte sa a nech ste spolu vsetci stastni!

Obrázok užívateľa

od 07.08.2006 23:41:06
napísal 11052 príspevkov
teraz je v médiách taký škandál, ako jedna matka sa 7 rokov nezaujímala o svojho syna, žila vo Švajčiarku, zatiaľ čo o syna sa vzorne starala babka v SR.

Ale potom si matka asi spočítala, že vo Švajčiarku by na syna mohla dostávať vysoké sociálne dávky a tak zrazu začala žiadať o pridelenie syna. Pritom sa so synom naďalej ani nestretávala, nezaujímala sa oňho, len chcela, aby jej ho súd pridelil.

A súd vyhovel z dôvodu, že matka má primárne právo na dieťa... a tak ho potom priamo zo školy (prvý ročník) spolu s úradníkom a sociálnou pracovníčkou - pred ostatnými deťmi - proti jeho vôli maximálne necitlivo a arogantne odviedli... - a pritom si to ten úradník aj filmoval podľa ich predpisov... filmoval si to, aký je to chmuľo... až sám sa klepem od hrôzy, keď to vidím, a nieto ešte tí prváčikovia... :(

video: http://www.aktuality.sk/clanok/339243/marca-zverili-mame-s-ktorou-nezil-odviedli-ho-s-placom-rovno-zo-skoly/

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
Didymos píše:
teraz je v médiách taký škandál, ako jedna matka sa 7 rokov nezaujímala o svojho syna, žila vo Švajčiarku, zatiaľ čo o syna sa vzorne starala babka v SR.

Ale potom si matka asi spočítala, že vo Švajčiarku by na syna mohla dostávať vysoké sociálne dávky a tak zrazu začala žiadať o pridelenie syna. Pritom sa so synom naďalej ani nestretávala, nezaujímala sa oňho, len chcela, aby jej ho súd pridelil.

A súd vyhovel z dôvodu, že matka má primárne právo na dieťa... a tak ho potom priamo zo školy (prvý ročník) spolu s úradníkom a sociálnou pracovníčkou - pred ostatnými deťmi - proti jeho vôli maximálne necitlivo a arogantne odviedli... - a pritom si to ten úradník aj filmoval podľa ich predpisov... filmoval si to, aký je to chmuľo... až sám sa klepem od hrôzy, keď to vidím, a nieto ešte tí prváčikovia... :(

video: http://www.aktuality.sk/clanok/339243/marca-zverili-mame-s-ktorou-nezil-odviedli-ho-s-placom-rovno-zo-skoly/
Presne.
A aka je sanca potrestat toho sudcu ?
Ziadna ... :roll:

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
A aka je sanca potrestat toho sudcu ?
zavesit do prievanu :evil:

edit oprava:
zavesit treba vykonavacieho uradnika, nie sudcu

Obrázok užívateľa

od 01.02.2005 23:23:17
napísal 1384 príspevkov
Trocha hystérie ...

Ako vieme či sudca rozhodol objektívne alebo nie ? Mal niekto z Vás k dispozícii spis ? Videl niekto rozsudok ?
Sme masírovaní médiami(teda vy, ja už dlhodobo nie) ale pohľad z druhej strany mi tu chýba.

Skôr by bolo na mieste kritizovať výkon súdneho rozhodnutia. Samotné rozhodnutie si hodnotiť netrúfam.

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Skôr by bolo na mieste kritizovať výkon súdneho rozhodnutia. Samotné rozhodnutie si hodnotiť netrúfam.
suhlas
nemozeme vediet co za tym bolo
hoci urcite podozrenie na konanie matky tu je
ale nemozeme to brat za bernu mincu, pokial nemame dokazy

samotne vykonanie je jednoznacne hrubo necitlive a tramatizujuce pre dieta

nacrtnem hrube zasady rozhodovania:

co sa tyka dietata tak prednost ma rodic pred starym rodicom
prednost ma aj byvanie v domovskom state kde ma dieta obcianstvo
ale rodicovstvo je viac aj v tomto pripade

samozrejme treba zvazit aj to ze stary rodic ma vacsinou na dieta daleko viac casu ako rodic (je na penzii)
a ze rodic niekedy nevladze alebo nie je schopny sa postarat o dieta
bez ohladu na to kto sa stara o dieta tak dieta by malo mat kontakt so vsetkymi clenmi rodiny
(zabranovat kontaktu s otcom, matkou ci starym rodicom z jednej alebo druhej strany pripadne s tetou s ujom atd. svedci ze nieco nie je v poriadku)

Obrázok užívateľa

od 07.08.2006 23:41:06
napísal 11052 príspevkov
Vlkodlak píše:
Sme masírovaní médiami (teda vy, ja už dlhodobo nie)
"vy", "ja nie" - ako sorry, ale keď takéto počujem od ficovoliča... tak mi to príde skôr ako obdoba Churchilovho výroku o fajčení: keď ficovolič už v médiách čítal o takom množstve korupčných káuz ficovej vlády, že sa rozhodol radšej prestať čítať médiá úplne...

Samozrejme médiá treba čítať s určitou rezervou, a to predsa robím tiež, ale tuná bolo uvedených dosť faktov na to, aby som si mohol utvoriť obraz minimálne v tom, že to rozhodnutie o násilnom odvlečení syna priamo z triedy počas vyučovania pred ostatnými prváčikmi bolo absolútne neadekvátne... skús sa trochu vcítiť do tých malých detí, ktoré sú prvé mesiace v škole a zrazu tam len tak vtrhne nejaký arogantne vystupujúci úradník, ktorý násilne odvlečie jedno z tých detí akoby to dieťa bolo nejakým zločincom...

A čo sa týka vyjadrenia druhej strany, tak tá predsa tiež má možnosť vyjadriť sa, ale moc sa brániť ani nesnaží...

O Marca sa od narodenia stará jeho stará mama, pretože sa narodil ako nechcené dieťa. Mama ho opustila už niekoľko mesiacov po narodení.

Pracuje v zahraničí ako čašníčka a tanečnica v nočných kluboch, uviedla blogerka Monika Kozelová. Matka na sociálnej sieti po medializáciu prípadu uviedla, že pracuje v obchode so sladkosťami (upravené o vyjadrenie matky, 19.5.2016). Chlapec má v škole problémy s koncentráciou, trpí poruchami učenia a býva agresívny.

Matka momentálne žije vo Švajčiarsku a možno si po rokoch uvedomila, že tam môže na dieťa dostávať sociálne dávky. Informáciu priniesla vo svojom blogu aktivistka Monika Kozelová.

Keď sa pred časom matka rozhodla, že si syna zoberie so sebou preč, stará mama začala konať. Na súde podala návrh na zverenie Marca do svojej starostlivosti. Okresný súd v Žiari nad Hronom vydal predbežné opatrenie, že chlapec zatiaľ bude u babky.

Podľa pedagógov sa o chlapca príkladne starala sedem rokov. Chlapec riadne chodil do školy, mal stále čisté oblečenie. A hoci sa mu učiť veľmi nechcelo, venovala sa mu aj pri príprave na vyučovanie.

Matka sa voči verdiktu o zverení dieťaťa do rúk starej mamy odvolala. Krajský súd v Banskej Bystrici prvotné rozhodnutie zrušil s odôvodnením, že matka má na syna väčšie právo. Pre Marca teda prišiel v piatok vyšší súdny úradník.

Marcova matka bola v škole prvýkrát v marci tohto roka. „Prišla si pýtať potvrdenie, že sa stará a zaujíma o dieťa, čo som jej samozrejme nedala. Ale potom išla do školského klubu, kde jej vychovávateľka pravdivo napísala, že za synom bola len dvakrát.“

Sama nerozumie tomu, ako mohla matka na súde vyhrať a chlapca dostať do svojej opatery.
Čiže tamojší súd rozhodol, že má byť u babky, ale matka sa odvoala a tak vyšší súd jej vyhovel s odôvodnením, že "matka má na syna väčšie právo"... ale že by povážili, že prakticky od narodenia sa oňho starala babka a nie matka, ktorá ho opustila, a ktorá sa až v marci prvý raz objavila v škole a aj to len na to, aby si vypýtala potvrdenie, že sa o syna zaujíma... a súd sa uspokojí s argumentom, že matka má väčšie právo...

Zobrať len tak prváčika zo školy počas vyučovania a uniesť ho do úplne iného štátu, kolektívu a jazyka... to je fakt choré... - ešte keby to urobila aspoň v čase, keď bol ešte mladší, aby si mohol zvyknúť na nový jazyk, atď... - alebo keď už, tak keby sa najprv s tým dieťaťom aspoň pravidelne stretávala, aby s ním mala aspoň nejaký dobrý vzťah, tak, že by ho nemusela násilím UNIESŤ priamo z vyučovania do iného štátu... ale stačilo by jej, keď už, tak ho proste len vziať akože na dovolenku (na čo by sa tešil a nie tamtaký násilnícky únos) - napr. minulé leto - a už by tam aj ostali, tak dajme tomu... Ale nie takto nehumánne akoby to ani nebol človek, ale len nejaká vec... - Už tento fakt dosť vypovedá o jej prístupe ako aj o tom sudcovi, úradníkovi a sociálnej pracovníčke... veď aspoň trošku súdnosti... ale to im akoby chýbalo, lebo idú len podľa nejakých predpisov, ktoré ale predsa nie sú dokonalé a treba vždy aj trochu zdravého rozumu a ohľadu na konkrétne okolnosti...

Obrázok užívateľa

napísal 1384 príspevkov
Didimos ... po tom, čo sa udialo po voľbách sa za svoju voľbu Fica nehanbím. To skôr iní voliči skočili ako teľce. Ale toto je téma pre iné vlákno.

Čo sa týka mojej anlaýzy, že nie rozhodnutie súdu ale jeho realizácia je pochybná, tak za tým si stojím. Podčiarkuje to aj toto: http://domov.sme.sk/c/20168155/uradnik-ktory-odvliekol-maleho-marca-na-sude-skoncil.html

Vo svojej analýze sa venuješ práve tomuto necitlivému výkonu, na čom sa zhodneme a preto necítim potrebu ti v tomto oponovať.

Samotné rozhodnutie súdu si tu relevantne nedokáže spochybniť asi nik. Jednak na to nie sú relevantné vstupy, jednak diskutujúcim(vrátane mňa) chýba na takéto spochybnenie odbornosť.

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Samotné rozhodnutie súdu si tu relevantne nedokáže spochybniť asi nik.
nemame vsetky informacie to beriem

ale spominane fakty ak su pravdive tak tiez o niecom svedcia
preco sa matka nezaujimala o dieta skor ? a prakticky nebola v kontakte ?

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
Mne tie informacie, ktore boli uvedene, uplne stacia na to, aby som skritizoval toho sudcu.
Pretoze to nie je sudca, ale obycajny magor.
Nasa Eliska mala odovodnenie na dve strany - a nie iba, ze "matka ma najvacsi a automaticky NAROK na dieta" !!!
Pretoze to je blbost a ako "odovodnenie" takehoto rozsudku je to na facku ...

Obrázok užívateľa

napísal 1384 príspevkov
Legionár, v svojej robote sa stretávam aj s takými vecami a tak si myslím, že viem o čom hovorím.

Na margo vašich hodnotení rozhodovania súdov možno len skonštatovať, že tzv. Ľudové súdy sme tu už mali, ale za iných okolností a bohuchvála, toto obdobie už máme za sebou.

Obrázok užívateľa

napísal 5307 príspevkov
Vyšší súdny úradník, ktorý vykonával rozhodnutie a urobil si aj seba usvedčujúci videozáznam, vraj už na súde pracovať nebude (z novín sme to mám). Vraj končí dohodou po pohovore s nadriadeným. Porušil predpis, že mal informovať o výkone rozhodnutia deň vopred školu. Ale ospravedlňujúci fakt je, že takýto výkon rozhodnutia voči maloletému robil prvý raz. Niekedy aj hríbov sa môžeme najesť len raz. :D :D

Odhliadnuc od faktov porušenia predpisov pri výkone rozhodnutia, zasa treba prihliadnuť aj na to, že dieťa bolo uplakané, lebo bolo vraj choré. To len na odľahčenie situácie, ktorá bola pravdaže riešená nie vhodne a správne.

Obrázok užívateľa

napísal 5307 príspevkov
http://www.topky.sk/cl/10/1548849/Nocna-mora-Slovenska--Nove-VIDEO-odoberania--Zufale-dievcatko-vytrhli-mame-priamo-z-narucia-

Tento prípad vyzeral o dosť horšie. Tamto dieťa predtým bolo dosť ovplyvňované učiteľkou...takže sorry, asi zotrvám na názore, že ovplyvňovanie urobilo svoje. To ako to opísané slovne, oproti skutočnosti bol veľký rozdiel. Dokonca som mala z úradníka až slušivý dojem. Až na to, že nedodržal istú mieru, mohol počkať na koniec hodiny atď...Aj pani učiteľka mala pravdu, samozrejme, že mala. Len netreba to vnímať úplne jednostranne.

Pôvodne boli pozície vyšších súdnych úradníkov aj lukratívne, ale čo bolo už nebude :-( Na pozíciu sudcov sa dostávajú iné kádre. Citujem "väčšina prípadov výkonu rozhodnutia prebieha týmto spôsobom" - t. j. ako v Markovom prípade....tak sa niet čo čudovať. Ak je dieťa ovplyvňované osobou, u ktorej bol dovtedy, tak je to jasné. Chudák úradník, ktorý má v takých podmienkach (ovplyvňovania osobou, na ktorej je závislý) dosiahnuť nejaký výsledok...Ešte jeden citát: "Vzdelal niekto súdneho úradníka" ako má vykonávať rozhodnutie voči maloletým?

[ Príspevkov: 96 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť