Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 46 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
Poslať 22.11.2015 15:58:01   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
články zobrazuje len pre predplatiteľov
presne z toho mam penu okolo huby, odmietam citat taketo clanky, ale inak mas pravdu je to naozaj zaujimave (chcu lakat od ludi peniazky, ale to sa im nepodari - denikN je plateny americkymi peniazmi ako nastroj americkej propagandy, len topanky im trcia z Obamovho zadku)

Poslať 22.11.2015 16:43:50   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 10.07.2015 18:28:11
napísal 1581 príspevkov
misojogi píše:
Citácia:
https://dennikn.sk/299514/david-smahel/
neznasam PIANO
prosim mozes sem dat kompletny text ?

presne z toho mam penu okolo huby, odmietam citat taketo clanky, ale inak mas pravdu je to naozaj zaujimave (chcu lakat od ludi peniazky, ale to sa im nepodari - denikN je plateny americkymi peniazmi ako nastroj americkej propagandy, len topanky im trcia z Obamovho zadku)
Iba taká malá vsuvka ale v bibli sa píše:
Keď sa zvečerilo, povedal pán vinice svojmu správcovi: "Zavolaj robotníkov a vyplať im mzdu, počnúc poslednými až po prvých!" Zdroj: Evanjelium podľa Matúša 20:8
"Robotník si zaslúži svoju mzdu."Zdroj: Prvý list Timotejovi 5:18
Pripomínam to len preto že chceš zadarmo článok čo niekto vyprodukoval. Teda robotníka chceš obrať o mzdu čo je protibiblii. Mňa síce biblia k ničomu nezaväzuje lebo nie som kresťan a možno to ani nečítam správne ako som bol x krát napomenutý no keďže viem, že tu ju rešpektuješ tak chcem ti byť nápomocný.

Poslať 23.11.2015 11:48:44   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
Citácia:
Pripomínam to len preto že chceš zadarmo článok čo niekto vyprodukoval. Teda robotníka chceš obrať o mzdu čo je protibiblii. Mňa síce biblia k ničomu nezaväzuje lebo nie som kresťan a možno to ani nečítam správne ako som bol x krát napomenutý no keďže viem, že tu ju rešpektuješ tak chcem ti byť nápomocný.
Myslim,ze problem misojogiho je uplne inde ako,ze by mal problem si predplatit nejaky clanok respektive nejake medium. Jeho problem znie DennikN . Ale je to jeho volba, moze citat co chce a platit si co chce.

Poslať 23.11.2015 16:02:56   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
chceš zadarmo článok čo niekto vyprodukoval.
na internete je dobrym zvykom ze veci su zadarmo
ale samozrejme respektujem jeho pravo mi ho nedat citat zadarmo, ale len za peniaze,
ale potom je moje prirodzene pravo nezaujimat sa o taketo clanky a ani ich nezacinat citat

Citácia:
Jeho problem znie DennikN
ano to je pravda, povazujem ho za neserizny dennik a viem aj od redaktorov SME ze do dennikaN isla prave jeho lavicova a proamericka cast
bolo to dost vidiet ked bolo referendum ale aj ostatne clanky
samozrejme nepaci sa mi aj spoplatnovanie takmer vsetkeho
napr take SME ma spoplatnene len niektore casti, ale dennikN takmer vsetko

Poslať 23.11.2015 16:05:15   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
by mal problem si predplatit nejaky clanok respektive nejake medium
ano uz dlhsie uvazujem ze by som si predplatil postoj.sk
maju sice vsetky clanky zadarmo, ale potrebuju peniaze aby prezili a zacinam mat pocit ze stoja za to aby ich clovek podporil, tak linia sa mi zacina pacit ....

Poslať 23.11.2015 16:29:59   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
tomix píše:
Citácia:
Myslim,ze problem misojogiho je uplne inde ako,ze by mal problem si predplatit nejaky clanok respektive nejake medium. Jeho problem znie DennikN . Ale je to jeho volba, moze citat co chce a platit si co chce.
Tak žiadal kohokoľvek aby mu copy-pastol platený článok. Takže zjavne má problém s platením keď to chcel obísť a mať zadarmo. Vieš mňa nezaväzujú také pravidlá ako Vás. Ale odcenil by som konzistentnosť. Lebo za jedno vravíte nepokradneš. Ale za druhé ak chcem niečo čo niekde predávajú a nie som ochotný za to zaplatiť tak nech mi to niekto vezme a dá mi zadarmo. :o Ale už som si zvykol pri Vás v jednej veci. Vy si vždy obhájite čokoľvek, že je správne.

Poslať 23.11.2015 17:43:35   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Ale odcenil by som konzistentnosť.
co sa tyka internetu tak si myslim ze som konzistentny stale: som fanusik warezu a privrzenec myslienky ze internet a vsetko na nom ma byt zadarmo
tento nazor mam uz vyse 11-12 rokov

Poslať 23.11.2015 17:53:21   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
Citácia:
Tak žiadal kohokoľvek aby mu copy-pastol platený článok. Takže zjavne má problém s platením keď to chcel obísť a mať zadarmo. Vieš mňa nezaväzujú také pravidlá ako Vás. Ale odcenil by som konzistentnosť. Lebo za jedno vravíte nepokradneš. Ale za druhé ak chcem niečo čo niekde predávajú a nie som ochotný za to zaplatiť tak nech mi to niekto vezme a dá mi zadarmo. :o Ale už som si zvykol pri Vás v jednej veci. Vy si vždy obhájite čokoľvek, že je správne.
ja misajogiho neobhajujem len snazim sa uvadzat fakty, nie niekoho dojmy. Nie vsetcia ludia maju Piano ani predplatene media, neziadal aby niekto kradol clanok, len poprosil niekoho, kto ma pristup ma, aby ho tu niekto dal. Ja DennikN predplateny mam ergo mam aj plny pristup k tomu clanku, ale nebudem tapetovat toto forum, ten clanok je velmi dlhy a aj preto lebo je tam kopec obrazkov.Autorsky zakon hovori, ze pri citovani clanku sa musi uviest zdroj, aby bolo jasne,ze je to prevzaty clanok a nie jeho vlastny. Ak by ten clanok vydaval za vlastny v tom pripade by to kradez bola a prehresil by sa aj voci autorskemu zakonu aj voci Nepokradnes a navyse by klamal. ...Nie je celkom pravda,ze ta nezavezuju "pravidla" ako ich nazyvas, ako ich "zavezuju" krestansky moralny zakon je uplne rovnaky ako prirodzeny moralny zakon, ktorym by si sa mal citit viazany dokonca aj ty. Akurat krestania ten prehresok nazyvaju hriech... (lahky alebo tazky podla zavaznosti).

Poslať 23.11.2015 21:13:36   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 1581 príspevkov
tomix píše:
Citácia:
ja misajogiho neobhajujem len snazim sa uvadzat fakty, nie niekoho dojmy. Nie vsetcia ludia maju Piano ani predplatene media, neziadal aby niekto kradol clanok, len poprosil niekoho, kto ma pristup ma, aby ho tu niekto dal. Ja DennikN predplateny mam ergo mam aj plny pristup k tomu clanku, ale nebudem tapetovat toto forum, ten clanok je velmi dlhy a aj preto lebo je tam kopec obrazkov.Autorsky zakon hovori, ze pri citovani clanku sa musi uviest zdroj, aby bolo jasne,ze je to prevzaty clanok a nie jeho vlastny. Ak by ten clanok vydaval za vlastny v tom pripade by to kradez bola a prehresil by sa aj voci autorskemu zakonu aj voci Nepokradnes a navyse by klamal. ...Nie je celkom pravda,ze ta nezavezuju "pravidla" ako ich nazyvas, ako ich "zavezuju" krestansky moralny zakon je uplne rovnaky ako prirodzeny moralny zakon, ktorym by si sa mal citit viazany dokonca aj ty. Akurat krestania ten prehresok nazyvaju hriech... (lahky alebo tazky podla zavaznosti).
Naozaj Tomix? Takže pravidlo aby som ctil sviatky to je prirodzený zákon? Alebo aby som vzýval jediného Boha? Čo sa teda stane ak nebudem svätiť kresťanský sviatok alebo kresťanského Boha? Podľa mňa nič. Teda nie je to pre mňa také, že kresťanské morálne pravidlá vyvodené z biblie + tradície sú to isté ako prírodzený morálny zákon. To tak vnímaš ty, čo chápem, rešpektujem ale vnímam inak ako ty.

misojogi píše:
co sa tyka internetu tak si myslim ze som konzistentny stale: som fanusik warezu a privrzenec myslienky ze internet a vsetko na nom ma byt zadarmo
tento nazor mam uz vyse 11-12 rokov
Nemyslím si to. Nakoľko viem, že si vravel, že si za dobu hájenia kníh. Vysvetloval si to tak, že najprv bude ebook na nete dostupný nejaký čas na kúpenie a až po dlhšej dobe si ho bude môcť človek stiahnúť zadarmo. Rovnako si to vravel o všetkom wareze. Teraz si chcel aby ti ho niekto rovno kopíroval priamo z platenej zóny a zverejňoval ho čo je by definition kresťanskej morálky krádež. Teda ani to čo si hlásal o dobe hájenia nerešpektuješ. Vieš mne to v podstate môže byť jedno ale len parafrázujem tvoje slová, ktoré si viac krát spomínal. Mimo toho nejde mi o flamewar. Len som upozornil na svoje pozorovanie.

Poslať 23.11.2015 21:49:19   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
Citácia:
Naozaj Tomix? Takže pravidlo aby som ctil sviatky to je prirodzený zákon? Alebo aby som vzýval jediného Boha? Čo sa teda stane ak nebudem svätiť kresťanský sviatok alebo kresťanského Boha? Podľa mňa nič. Teda nie je to pre mňa také, že kresťanské morálne pravidlá vyvodené z biblie + tradície sú to isté ako prírodzený morálny zákon. To tak vnímaš ty, čo chápem, rešpektujem ale vnímam inak ako ty.
Krestanske moralne pravidla su tie iste prirodzene moralne pravidla, ktorymi sa riadis aj ty, mas ich prirodzene dane, iba tie krestanske su rozsirene o 2 zakony naviac - ucta k Bohu ako najvyssej autorite a svetenia dna sviatocneho.Ako ateistovi mozu byt lahostajne, ostatne su platne pre vsetkych....

Poslať 24.11.2015 13:13:01   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
Teda ani to čo si hlásal o dobe hájenia nerešpektuješ.
doba hajenia sa tyka len ebookov cize knih
novinarske clanky su extra kategoria aj v AZ

Citácia:
rovno kopíroval priamo z platenej zóny a zverejňoval ho čo je by definition kresťanskej morálky krádež.
nechapem to tak a skor sa cudujem ze to tak chapes ty

a ked uz sa bavime o definiciach tak kopirovanie nie je kradez z principu .... kradnutie myslienok je novotvar sucasnej kultury ale v dejinach sa to tak nechapalo ...

Poslať 24.11.2015 13:51:29   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Kopírovanie nie je krádež (http://www.Mises.cz)
https://www.youtube.com/watch?v=TXauYIQxWIE

Citácia:
Kopírujte a podeľte sa!
Štyridsaťdva poslancov v Európskom parlamente je z cel­kového počtu 785 zanedbateľný počet. Je to však jeden z prvých prípadov, keď autorské práva začali spochybňovať politici.
Europoslanci rozbehli kampaň s názvom Nekradol by som. Založili internetovú stránku http://www.iwouldntsteal.net, kde da­li reklamný spot a texty vyzývajúce ľudí na sťahovanie. Tvrdia, že kriminalizovanie tý­c­h­to aktivít je propagandou fi­riem, ktorým ide o vlastný zisk: „Veríme, že zákazníci sú ochotní platiť, ak sa im ponúkne kvalita za férovú cenu. Rovnako veríme, že kopírovanie kultúru nezabíja, ale pomáha jej rásť.“
http://www.sme.sk/c/3706874/je-kopirovanie-kradezou-alebo-nie-je.html

Poslať 24.11.2015 15:41:39   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
anti©: Štát neurčuje vlastníctvo (ani intelektuálne)
1.8.2009 o 10:16 | Karma článku: 3.39 | Prečítané 823-krát

V téme intelektuálneho "vlastníctva" zohráva štát (a jeho zákony) veľmi zaujímavú úlohu. Na jednej strane ho akoby ochraňoval či ustanovoval, ale na druhej tým porušuje nie len skutočné vlastnícke práva, ale aj tie údajné "intelektuálne". Ako do totho štát vstupuje a v akom je to vzťahu s tvrdeniami zastáncov aj odporcov intelektuálneho "vlastníctva"? A má vôbec štát nejaké právo určovať vlastnícke vzťahy?

Ak by boli idey vlastniteľné a ak by aj diela (a všetky ich kópie) boli vlastníctvom ich autorov a vynálezcov, štát sa o ochranu tohto údajného "vlastníctva" stará veľmi obmedzeným spôsobom. Autorský zákon dovoľuje veci, ktoré by sa so súkromným majetkom vôbec diať nemali, napríklad povoľuje rôzne výnimky zo zákazu kopírovania, aj keď by si to údajný "vlastník" diela neprial. Čo je však s vlastníctvom najnekompatibilnejšie je, že ukončuje väčšinu svojej ochrany po nejakom čase (napr. v niektorých prípadoch 70 rokov od smrti autora) a nedovoľuje dôsledné dedenie. Takže ak by aj nejaké intelektuálne "vlastníctvo" vôbec mohlo existovať, štát do tohto "vlastníctva" zákonmi zasahuje a obmedzuje ho radikálnym spôsobom. V tomto prípade by autorský zákon bol oveľa horší a nespravodlivejší, ako štátne vyvlastňovanie pozemkov napr. kvôli diaľniciam. Bolo by to podobné, ako keby váš dom, ktorý ste na vlastnom pozemku postavili z vašich zdrojov a ktorý zdedili vaše deti a potom vnúčatá, štát zhabal 70 rokov po vašej smrti.

Na druhej stane ak by diela spolu s všetkými ich kópiami neboli "vlastníctvom" ich autorov, štát znovu zasahuje do iných skutočných vlastníckych vzťahov tým, že vytvára umelý dojem, ako keby predsa len autori mali čiastočné a dočasné právo rozhodovať o skutočnom súkromnom vlastníctve iných. V oboch prípadoch teda štát zasahuje do rôznych vlastníckych práv (či už fiktívnych alebo skutočných) a stáva sa nespravodlivým regulátorom meniacim vzťahy a narušujúcim prirodzené práva na trhu. Toto celé by však nebola pravda, ak by štát bol jedinou autoritou, z ktorej vlastnícke vzťahy vôbec vyplývajú. Čo ak štát je práve tým zdrojom, ktorý určuje, čo je koho vlastníctvo? Ak by to tak bolo, nemohli by sme namietať nie len proti kopirajtom, ale ani proti vyvlastňovaniu, štátom povolenému otroctvu, zoštátňovaniu majetkov nepohodlných občanov atď. Najdôležitejšia otázka by však znela - odkiaľ by mal mať štát takéto právo? Dáva mu ho moc kontroly nad políciou a armádou? "Väčšina" voličov? Tichý "súhlas" "celej" spoločnosti? Medzinárodné zmluvy? Ak by jednotlivci nemali právo kontroly nad vlastným majetkom, ako by mohla mať skupina jednotlivcov ("vláda" "štátu") právo kontroly nad vlastníctvom iných?

http://hora.blog.sme.sk/c/200998/anti-Stat-neurcuje-vlastnictvo-ani-intelektualne.html?ref=viacbloger

Poslať 24.11.2015 16:14:13   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 11:28:18
napísal 1168 príspevkov
offtopic...

Poslať 24.11.2015 18:28:34   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 22:07:40
napísal 14381 príspevkov
Physis píše:
offtopic...
no pozzeram, ze uz hodnu chvilu. . .
Co maju platene noviny spolocne s temou, Misojogi? Akko vzdy-zasa nic.

[ Príspevkov: 46 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť