Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 46 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší
Autor Správa
Poslať 14.07.2013 23:41:51   Re: Závilosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
chystas sa mi dat po nose?
to si pis ze potom uz s tebou suhlasit nebudem :-D

Poslať 15.07.2013 7:51:59   Re: Závilosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 15.05.2006 9:21:13
napísal 6071 príspevkov
nαjmεnší píše:
no rozhodne ten premárnený čas osobne vnímam ako vážne negatívum, lebo ten čas by sa dal venovať aj zmysluplnejším veciam... napr. štúdiu...
Pýtali sa Lenina, či je správne, aby mal ženatý muž milenku.
- Je to skvelá vec, – odpovedal Lenin.
- Ja poviem manželke, že som u milenky, milenke, že som u manželky a ja šup do knižnice.
nαjmεnší píše:
že človeka to štve, keď všelijakí psychopati oblbujú ľudí... to bol dôvod, prečo som chodil na toto fórum a neodišiel, hoci som už veľa ráz od počiatku chcel odísť... ale nedalo mi nezareagovať na tých všelijakých psychopatov... a niekto si myslel, že to ma teší, hádať sa s takými, ale nie je to tak, to človeka len unavuje a vyčerpáva... som úprimne rád, že sa to už ako tak upokojilo...
na druhej strane to človeka prinúti študovať a tým ulahčuje cestu poznania iným.
ale reálne - ak neni čo robiť, tak radšej zabíjať čas na nete, ako pozerať niektoré tv programy.

Poslať 29.08.2014 1:18:46   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 22:07:40
napísal 14381 príspevkov
Nevedel som, kam to dat. . .asi sem sa to hodi najlepsie.

Poslať 29.08.2014 12:55:33   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 15.05.2006 9:21:13
napísal 6071 príspevkov
minule niekto tvrdil, že vďaka technológiám budú ľudia vzdelanejší a teda múdrejší...
niekedy mám obavu, že skôr naopak - toľko informácií je vo svete, že duplovane potrebujú zjednodušiť svet, aby sa "to dalo pochopiť"
bo fakt nevedia čítať...

Poslať 29.08.2014 12:58:48   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 21:10:44
napísal 2033 príspevkov
ja sa uz neviem ani poriadne podpisat :)

Poslať 29.08.2014 17:09:46   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 14381 príspevkov
Myslim, ze takych nas je viac. Esteze mam podpis "nacviceny", inak pri jednotlivych pismenkach by som vahal.
U nas sa aj nakupny zoznam pise do mobilu a nie na papier. :-)

Poslať 29.08.2014 17:20:17   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
premyslal som / stale premyslam nad aplikaciou respektive webovskou sluzbou Nakupy do mobilu. ludia by mali vytvoreny profil kde by si okialkolvek zadavali nakupy a cez smart by si pozreli aky maju ten den spravit nakup...

Poslať 29.08.2014 17:24:16   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
je to hlupost, ale kto vie :)

Poslať 29.08.2014 17:28:16   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 14381 príspevkov
Na to mi staci poznamkovy blok, co mam v mobile, neviem, ci by som taku appku pouzival.
Aplikacie pouzivam len ked nie je ina moznost-napr. i-banking.
Ale to zas musim pochvalit, moja banka ho ma kvalitny a mobilom sa da uz aj vyberat bezkontaktne z bankomatu, takze kartu vobec nepotrebujem.

Poslať 29.08.2014 17:37:30   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
njn, ale za pokus to stoji :)

Poslať 29.08.2014 18:34:57   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

napísal 14381 príspevkov
Vsak teda nieco vytvor a uvidime. :-)

Poslať 22.11.2015 10:12:34   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 11:28:18
napísal 1168 príspevkov
"Skúmal som dáta zo Svetového projektu o internete (World Internet Project), ktoré máme z rokov 2006 a 2014, a pozrel som sa na to, ako sa menili preferencie online komunikácie. Čakali by sme, že ten, kto je členom virtuálnej generácie a vyrástol s internetom, bude aj viac preferovať online komunikáciu pred bežnou. A to sa moc nedeje. Skôr je to otázka vývoja človeka – adolescent sa učí komunikovať a skúša, ako sa komunikuje."

"Čiže pre mladých je len ľahšie využívať online komunikáciu, ale v dospelosti sa to zrovná?"
"Dá sa to tak povedať. Deti a dospievajúci si ešte nie sú istí sami sebou, rozvíja sa im identita, učia sa komunikovať, majú väčší problém komunikovať tvárou v tvár, hovoriť veci do očí. Aj preto časť z nich – nie všetci – radšej použije internet."

"Nemusíme sa teda báť, že ľudia v budúcnosti už nebudú schopní spolu komunikovať osobne?"
"Ja sa toho neobávam. To je typický katastrofický záver už 15 alebo 20 rokov, ale keď sa pozriete na čísla, tak veľká väčšina ľudí dáva stále prednosť offline komunikácii, stále preferuje priateľov a rodinu pred internetom."

https://dennikn.sk/299514/david-smahel/

zdá sa mi, že je ešte priskoro vyvodzovať také závery, ako to on urobil. medzi tými rokmi 2006 a 2014 sa nejaké radikálne zmeny nemali veľmi prečo udiať. ešte i tá terajšia generácia dospievajúcich nonstop nalepených na mobiloch a pc má rodičov, ktorí takto nevyrastali, a tak tie deti aspoň občas vyháňajú von, pripomínajú im, nech do toho stále nečumia a pod. takže to je skôr otázka, či to tak bude aj v prípade detí tých súčasných detí. ale že komunikovať online je pri vážnejších témach jednoduchšie (zvlášť pre takých introvertov nezvyknutých vyjadrovať sa), s tým teda súhlasím. ale je to tiež menej efektívne, skôr vzniknú nedorozumenia atď., takže i v tomto prípade je ťažšia cesta tá správna... a tak je dôležité nezostať len pri písmenkovaní, ale snažiť sa naučiť umeniu komunikácie z tváre do tváre, z očí do očí a od srdca k srdcu :) ak si to väčšina ľudí stále uvedomuje, ako tvrdí Šmahel, tým lepšie. toľko moja úvaha na nedeľné ráno :D

Poslať 22.11.2015 12:10:17   Re: Závislosť na diskusných fórach

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
tomix píše:
premyslal som / stale premyslam nad aplikaciou respektive webovskou sluzbou Nakupy do mobilu. ludia by mali vytvoreny profil kde by si okialkolvek zadavali nakupy a cez smart by si pozreli aky maju ten den spravit nakup...
http://treba.sk
Ma to jednu vyhodu - da sa to zosynchronizovat s manzelkou, takze nekupite 2x to iste.
Spolu s aplikaciami lidl a itesco v mobile sa da obcas aj usetrit.

Poslať 22.11.2015 15:36:56   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
Citácia:
https://dennikn.sk/299514/david-smahel/
neznasam PIANO
prosim mozes sem dat kompletny text ?

Poslať 22.11.2015 15:42:30   Re: Závislosť na diskusných fórach

Obrázok užívateľa

od 17.04.2013 11:28:18
napísal 1168 príspevkov
ja to tiež nevidím celé, denník n nie je pod pianom a články zobrazuje len pre predplatiteľov. no i tá časť, ktorú to zobrazuje, mi prišla zaujímavá.

[ Príspevkov: 46 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť