... aaa... pokiaľ ide o mňa, tak osobne môžem povedať, že fóra majú aj nejakých zopár výhod, napr. človek by sa na fórach teoreticky mohol niečo nové dozvedieť, alebo aj s ľuďmi sa trochu pozhovárať, a o niektorých veciach si ľudia lepšie vedia aj písať na anonymných fórach než pri klasickom rozhovore - čo má niekedy svoje výhody (napr. človek sa dokáže ľahšie otvoriť s niektorými osobnejšími vecami), ale niekedy aj nevýhody (napr. niektorí ľudia sa dosť zopsujú na nete, keď začnú byť vulgárni a primitívni až tak, ako by si v normálnom živote nedovolili byť na druhých)...
...no rozhodne ten premárnený čas osobne vnímam ako vážne negatívum, lebo ten čas by sa dal venovať aj zmysluplnejším veciam... napr. štúdiu...
a na toto som z môjho osobného hľadiska určite utrpel už dosť veľa škôd, že som už toľko času strávil tu, namiesto toho, aby som radšej miesto toho robil niečo zmysluplnejšie, viac študoval a podobne... -
aj keď (to nemohu žíct) v niektorých veciach ma fórum aj inšpirovalo k štúdiu takých vecí, ktorými by som sa ináč možno nezaoberal, alebo aspoň nie až tak... takže, možno to tak aj malo byť... ale k tomu som sa mohol dostať aj ináč, takže týmto by som si fóra neospravedlňoval... rozhodne bych bol vo všeobecnosti radšej, keby fóra neboli... lebo by to človeka neokrádalo o čas... nuž ale, čo mám robiť, keď už tie fóra sú?

... a to ma ešte každú chvíľku nejaký mišojogi či pod. otravuje, aby som išiel ešte aj na nejaké iné fórum, lebo on sa tam púšťa do hádok s nejakými ľuďmi, a keď už je v koncoch, tak ma potom otravuje, aby som mu šiel pomôcť ... no určite... angličani majú jedno drsné príslovie:
"Hádať sa na internete je ako bežať Špeciálnu olympiádu. Dokonca i keď vyhráš, stále si retardovaný"...
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded

Alebo klasik:
"Kdo se s bláznem dišputuje, podobný mu bývá,
a i vetšé nežli blázen potupení mívá."
--- 5:7
Ale fakt je, že človeka to štve, keď všelijakí psychopati oblbujú ľudí... to bol dôvod, prečo som chodil na toto fórum a neodišiel, hoci som už veľa ráz od počiatku chcel odísť... ale nedalo mi nezareagovať na tých všelijakých psychopatov... a niekto si myslel, že to ma teší, hádať sa s takými, ale nie je to tak, to človeka len unavuje a vyčerpáva... som úprimne rád, že sa to už ako tak upokojilo... ja osobne som veru najradšej vtedy, keď je kľud, keď tu nikto neprovokuje, ani žiadne konflikty nevyvoláva... keď netreba nič riešiť, na nič reagovať... je pokoj, tak je to najlepšie... ale zas, keď sú nejaké problémy... tak to je také... aj určitá obeta... ako vraví tomix:
tomix píše:
radsej budem travit cas s ludmi na diskusiach pretoze vela ludi potrebuje pomoc a ked im mozem nejako pomoc hoci na dialku, preco by som to nespravil?
tak veru... človek chce druhému pomôcť aj za cenu, že samému mu to trochu poškodí, oberie ho to o vlastný osobný čas...