oak píše:
Dobry vecer prajem.
Som veriaca, aj ked musim priznat, ze mam obdobia, kedy je moja viera oslabena. Alebo skor moj vztah k Bohu. Nikdy nepochybujem o tom, ci existuje, verim tomu vzdy. Ale niekedy sa citim hrozne bezmocna, vobec mu nerozumiem ako napr. teraz. Mam uz cez 20 rokov a doteraz som nezazila skutocnu lasku a mam pocit, ze ani nezazijem. Niekedy sa tym az tak netrapim ale posledne dni ma opat prepadaju zufale myslienky. Velmi tuzim milovat a byt milovana, velmi tuzim sa vydat a mat deti ako vacsina mojich rovesnicok. Ja som ani len nikoho nestretla kto by za nieco stal. Som strasne sklamana zo seba, citim sa neschopna, ze nedokazem nadviazat plnohodnotny vztah, hoci momentalne ani nikoho poriadne nepoznam. Citim sa neschopna, cim dalej tym viac. Zvykla som sa modlievat, aj k svatej marte aj k Bohu ale nemalo to ziadny ucinok. Vazne sa zacinam bat, ze budem z tych starych dievok, ktore nikdy nic nezaziju. Ubija ma ta myslienka, ze mam zostat navzdy sama, ze Pan Boh pre mna nikoho nepripravil

. V mojom pripade by mi uz asi pomohol naozaj iba zazrak, a toho neviem ci sa dockam a ci som ho vobec hodna. Ja len tolko, len som sa potrebovala niekam vypisat lebo nechcem tym stale otravovat moje kamaratky ktore aj tak nicomu nechapu.
Ahoj, vitaj.
Ja som moju manzelku stretol vo svojich 22 rokoch. Takze sa neplas - mas cas.

Problem je asi niekde inde.
Z Tvojho prispevku sa mi zda, ze sa k tomu az prilis silno upinas, na ukor inych veci - napriklad svojho vlastneho rozvoja a rastu.
Odhadujem ze nie si studentkou, pretoze studentsky zivot nebyva osamely ...
Dalsia vec, o ktoru by som sa na Tvojom mieste zaujimal je zistit, cim potencialnych napadnikov odradzas.
Pretoze v Tvojom veku "chemia" funguje na plne obratky.
Zaujali ma totiz Tvoje slova "...kto by za nieco stal".
Jedna moja slobodna priatelka, ktora bude mat o par dni 40, to zvykne zahovarat vetou "dobri muzi sa uz minuli".
Ale sama citi, ze to asi tak nebude. Len uz sa nedokaze zmenit ...
Moja rada: Spoznavaj samu seba, pracuj na sebe. Studuj, uc sa, rozvijaj svoje schopnosti a city. Ten "pravy" sa objavi aj sam.