Jeeejda. . . (©anux)

Ty si to dotiahla uplne mimo drahu, takze skusim uplne jednoducho na par veci odpovedat:
Citácia:
Ved keby Boh chcel tak vyleje DS aj na tych, ktori nemaju radi cirkev a oni by sa obratil ako Pavol. Boh by to z lasky k tym ludom mohol spravit, ale on z nejakeho dovodu nechce.
Boh vylial Ducha Svateho na takych i onakych-ale prvoradu podmienku, ktoru treba splnit, je toto prijat.
Ked sa zjavil apostolom, dychol na nich a povedal:
prijmite Ducha Svateho.
Toto je problem pre notorickych nevercov, ale i akozeveriacich s vyhradami a pod., tych kategorii je viac.
Viera je dar, ktory vsak nema byt na vyvysovanie-aha ja mam vieru a tak som vyvoleny-ale ma byt akymsi poverenim od Boha pre daneho cloveka, aby sa s nou delil s tymi, co ju zatial nemaju.
Je to ako keby si vytvoril tim pomocnikov-nie preto, zeby sam nemohol urobit vsetko, ale preto, lebo nam dava doveru.
Takze mozes byt sucastou tohoto timu, alebo nie. Prijmes, alebo odmietnes.
Ale definitivne odmietnutie je vzdy az na konci nezvratnou cestou do zatratenia.
este vzdy je tu zachranna siet v podobe ocistca, kde pravdepodobne vela dusi nakoniec skonci (na isty cas).
Este taka poznamocka adresovana konkretnemu uzivatelovi, ktoreho prispevky uz nebudu zverejnovane-pricinou, preco neprijimam som vo vacsine pripadov ja a moje pysne ego. Je az neuveritelne, ake vsemozne vyhovorky si viem vymysliet, len aby som sa utvrdil, ze Boha mi netreba.
A aby mi to vydrzalo, lozim na krestanske fora a plujem po ludoch nenavist a posmesky. To mi robi dobre. Pocit viny si ani len nepripustim a i ked niekomu ublizim, ospravedlnit sa nemienim.
Nuz tak-maj sa dobre, clovece.