Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 72 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Autor Správa

od 11.09.2012 8:17:05
napísal 614 príspevkov
frederix píše:
Nie, nemas spravne informacie.
Na to, aby bol clovek zatrateny, sa musi velmi, velmi snazit. . .
???

z katechizmu: "183 Viera je nevyhnutne potrebná na spásu. Tvrdí to sám Pán Ježiš: „Kto uverí a dá sa pokrstiť, bude spasený; ale kto neuverí, bude odsúdený“ (Mk 16,16)."

nuz mne nepripada narocne neverit...

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 21:07:40
napísal 14381 príspevkov
Nuz, mila hladajuca-ked si toto pravidelne recitujes, niet divu, ze ti nie je dobre. . .ani mne nie je, ked to citam.

od 22.06.2014 7:16:03
napísal 646 príspevkov
Frederix, ja si to nerecitujem neboj sa. Ale poprosila by som ta o Biblicky citat alebo nejaky seriozny KC zdroj kde sa pise, ze je tazke byt zatrateny. Ze je lahke byt spaseny.
Lebo akoze to bola taka odpoved co si dal skor o tom, cosa tebe osobne paci (a mne by sa to tiez pacilo) ale ked si citam Bibliu tak nech hladam ako hladam, o jednoduchosti spasenia tam nic nenchadzam.
Je tam moznost odpustenia ale snazit sa musis. A to velmi a celym srdcom.

napísal 646 príspevkov
Ved aj sam pises, ze za dobrotu treba cakat posmesky. Co je potom na konani dobra lahke? Konat zlo alebo nekonat nic a takisto kaslat na Boha je ovela jednoduchsie nez sa denodenne modlit a robit dobre skutky na bezacom pase len tak, bez odmeny.

Obrázok užívateľa

napísal 14381 príspevkov
Biblia je fajn, len nie kazdy si citaty z nej vie spravne vylozit.

A je tu aj taka vec, ktoru si ludia zvyknu zamienat-neverenie v Boha a odmietanie Boha.

V Nebi ale nie su len katolici, ale vsetci ti, ktori uprimne milovali a konali skutky lasky.

Mozno by stalo za samostatnu diskusiu pouvazovat nad tym, co presne znamena Jezisov vyrok, ze k Otcovi nik neprichadza inak, nez cez Neho.
;)

Obrázok užívateľa

napísal 14381 príspevkov
hladajuca píše:
Ved aj sam pises, ze za dobrotu treba cakat posmesky. Co je potom na konani dobra lahke? Konat zlo alebo nekonat nic a takisto kaslat na Boha je ovela jednoduchsie nez sa denodenne modlit a robit dobre skutky na bezacom pase len tak, bez odmeny.
Pisal som-vo svete bez Boha-to si vynechala.

napísal 646 príspevkov
A podla teba milovat a konat skutky lasky je lahke? Ja si to nemyslim. Laska vyzaduje obetu. A byva nepochopena a neopatovana. To nie je jednoduche.
To je asi tiez jeden z Chestertonovskych paradoxov (neviem ci to je v tej knihe este som nedocitala, ale je to v tom style). Boh vyzaduje vsetko a zaroven nic. A clovek ma z toho gulas a nevie, ako to ma chapat.

napísal 646 príspevkov
frederix píše:
hladajuca píše:
Lenze ani Boh za dobro hned neodmenuje. Dokonca "koho Panboh miluje, toho krizom navstevuje". Napriklad Jan Pavol II- kolko dobra a lasky rozdal a aky bol jeho koniec? Bolo to pre neho lahke? Clovek sa moze utesovat len predstavou buducich veci.

Obrázok užívateľa

od 14.08.2012 20:10:44
napísal 2033 príspevkov
hladajuca píše:
Ale nehovori nic o tom, ze dostanes tie posmesky automaticky. Chcel ti len naznacit, aby si pomahala ludom bez naroku na odmenu alebo ocakavanie,ze ti niekto bude za to zaviazany a on ti musi splatit nejako. Ma to okrem ineho aj vyhodu, clovek nie je potom sklamany, ked sa tej oplaty nedocka. Ja som sa naucil tak ludom pomahat a bol som vzdy velmi milo prekvapeny ked za pomoc aj neka odmena bola. A nie raz :)

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
hladajuca píše:
frederix píše:
hladajuca píše:
Lenze ani Boh za dobro hned neodmenuje. Dokonca "koho Panboh miluje, toho krizom navstevuje". Napriklad Jan Pavol II- kolko dobra a lasky rozdal a aky bol jeho koniec? Bolo to pre neho lahke? Clovek sa moze utesovat len predstavou buducich veci.
Vacsinou to nerobi, ale obcas sa aj to stane :)

napísal 646 príspevkov
tomix píše:
hladajuca píše:
Ale nehovori nic o tom, ze dostanes tie posmesky automaticky. Chcel ti len naznacit, aby si pomahala ludom bez naroku na odmenu alebo ocakavanie,ze ti niekto bude za to zaviazany a on ti musi splatit nejako. Ma to okrem ineho aj vyhodu, clovek nie je potom sklamany, ked sa tej oplaty nedocka. Ja som sa naucil tak ludom pomahat a bol som vzdy velmi milo prekvapeny ked za pomoc aj neka odmena bola. A nie raz :)
Tomix, o to sa snazim a na 99% ked nieco spravim tak nemyslim na odmenu. To ale neznamena, ze pomahat je lahke. A tu sa bavime o tom, ze frederix tvrdi, ze byt spaseny je lahke. Lenze Boh nam dava urcite podmienky na to. Biblicky Boh nespasi hriesnika, ktory sa nesnazi polepsit. A tu snahu musi mysliet vazne.
No a kolko ludi na sebe seriozne pracuje a chcu byt stale lepsi? Alebo kto si aspon uprimne prizna vsetky svoje chyby? Malo, pretoze je to tazke.

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
Citácia:
Tomix, o to sa snazim a na 99% ked nieco spravim tak nemyslim na odmenu. To ale neznamena, ze pomahat je lahke
A kto hovori,ze je to je lahke? Ale je to treba a ja sa snazim. Nie vzdy sa to zadari, ale robim co mozem... Nikto neocakava od teba ze budes druha Matka Tereza , ale svoj diel pomoci druhym spravit mozes. Aspon co je v tojich silach. A to je to co sa rata.

Obrázok užívateľa

napísal 14381 príspevkov
Hladajuca-opat ma citujes zle.
Netvrdim, ze byt spaseny je lahke, ale ze ist do zatratenia je tazsie, nez si niekto mysli.
K spase uz mas otvorenu cestu vdaka Jezisovi, ale do pekla musis ist sama vlastnym pricinenim, naozaj si daj trochu casu a pouvazuj nad tym.

Obrázok užívateľa

napísal 2033 príspevkov
Citácia:
No a kolko ludi na sebe seriozne pracuje a chcu byt stale lepsi? Alebo kto si aspon uprimne prizna vsetky svoje chyby? Malo, pretoze je to tazke.
Ano aj toto je problem dnesnej generacie, ludia su tak zhyckani,ze sa mi nechce uz vobec nic, hoci by mohli zlepsit zivot k lepsie sebe aj druhym. Kazdy si vybera tu lahsiu cestu.. no a potom to s nimi dopadne tak,ze vedu krcmove reci na smecku a pravde o tom aky je ten zivot tazky, ze preco nemaju rok alebo dva potom ako vyjdu zo skoly 2 auta, manzelku, deti a dom s bazenom.

napísal 646 príspevkov
Lenze pre vacsinu ludi, ktori na svete zili a ziju cesta k Jezisovi otvorena nie je. Totiz nikdy o nom nepoculi.
Okrem toho, neuci nahodou KC ze clovek je prirodzene hriesny?
Takze konat zlo je pre cloveka rovnako prirodzene ako konat dobro. Lebo Boh ho tak stvoril, aby mal slobodnu volu. A akokolvek sa rozhodne, vzdy je to vedome rozhodnutie. Aj pre Boha sa musi najprv rozhodnut, nepojde tam automaticky. Musi sa teda svojou volou o to pricinit, rovnako ako sa sam dostane do pruseru.
Ved tu casto pisete ze clovek sa musi pre Boha rozhodnut, ze on ho nebude nutit, aby bol s nim v nebi.
Zaroven je tu vsak ta divna vec, ze viera je z milosti skrze DS. Lenze na zaklade coho sa ten Boh rozhoduje, komu vieru dopraje a komu nie?
Je to maximalne paradoxne a nerozumiem tomu.

[ Príspevkov: 72 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť