hladajuca píše:
Nechapem teraz, na co konkretne sa pytas. Pytas sa, preco to dievca odislo? Tak to neviem, ale urcite na to nejaky dovod mala. Ale to uz bolo jej vedome rozhodnutie. Osobne by som to nedavala ako priklad toho, ze ju Boh opustil. Ked uz by som si mala vybrat priklad na temu "Boh opusta cloveka" tak by som zvolila choroby alebo prirordne katastrofy.
Alebo to myslis ako metaforu, ze rovnako ako tato tinedzerka opustila 2 rocne dieta a nechava ho napospas statnemu systemu aj Boh len tak opusta nas, a nechava nas napospas svetu?
Alebo si to myslel uplne inak?
Samozrejme, ze inak.
1. "Vsetko ma svoju pricinu, iba Boh nie. Ked ideme spat do minulosti, musime narazit na Prvotnu pricinu."
2. Tato tinedzeka opustila svoje dieta, pretoze aj ju opustili, pretoze inak to nevie, nik ju to nenaucil, ani ju pred nestastim neochranil. Takze asi rodicia. Lenze aj ti mohli mat podobny osud. Atd. Ale niekde sa "chyba evidentne stala". Mozno ti rodicia mali vsetko, ale boli tak roztopasni a lahkomyselni, ze "zisli z dobrej cesty". Ak je to tak, aku vinu ma to dievca a cim si zasluzila svoj osud ? Kto ju ma ochranit ? A kto ju ma zase "najst" ?
3. Vsetci sme Bozie deti a Boh nas ma nekonecne a bezpodmienecne rad. Len to casto akosi "nevidiet".
Co Bohu branilo stopnut retaz nestastia, potrestat skutocnych vinnikov a nevinnym pomoct ?
Co Bohu branilo stvorit tento svet transparentny a s jasnymi pravidlami ?
(Nieco ako: "Zli dostanu poza usi a dobri odmenu". HNED a ZJAVNE! A nie iba prazdne a vagne sluby o Nebi a Pekle)
Co su tu rodicia tak dobre vedia, ze u deti treba ich ciny "riesit" hned. Neskor to uz nema taky ucinok a ak sa neriesia vobec, tak to ma ucinok katastrofalny.
Kto je potom ale za tu katastrofu ZODPOVEDNY ?