Areopág

kresťansko
katolícke
fórum

Všetkým návštevníkom nášho portálu požehnanie a radosť v Duchu Svätom od nášho Pána. Nech On sám je vaším svetlom a Jeho kríž i zmŕtvychvstanie svedectvom Božej moci vo vašich životoch.
Obsah fóra » Labyrinty bežného života

[ Príspevkov: 72 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší
Autor Správa

Obrázok užívateľa

od 07.08.2006 23:41:06
napísal 11052 príspevkov
misojogi píše:
ako sa nad tym zamyslam tak mozno preto ze roznym
Citácia:
tutili mutuli kvetinky hviezdicky
proste neverim, povazujem ich za falosne
tak potom je to jasné: problém je v tvojej neviere, že niečo také môže byť... a tvoja "vada" je tým pádom identifikovaná... tak ju teda už len odstráň a máš to...

Obrázok užívateľa

od 15.09.2009 13:08:27
napísal 6643 príspevkov
...neveris, pretoze teba nikto nelubil? Pretoze ty si nikoho nelubil? Clovek prirodzene tuzi po laske, avsak nie kazdy ju aj dokaze davat a prijimat, celkom sa tomu druhemu otvorit a prijat ho takeho aky je, ked opadne faza prveho ocarenia a zamilovanosti. Je asi prijatelnejsie povedat, "neverim", ako si priznat zatrpknutie a s tym spojene dalsie negativa...

Obrázok užívateľa

od 24.11.2009 0:52:31
napísal 24040 príspevkov
zazil som boziu lasku
ta je proste uzasna

Obrázok užívateľa

napísal 11052 príspevkov
misojogi píše:
zazil som boziu lasku
ta je proste uzasna
to je ešte lepšie, keď chápeš i samotný Zdroj, lebo potom už k "uvereniu" tamtoho by hádam mohlo stačiť už aj len vziať na vedomie fakt, že Boh sa s tou svojou láskou podelil aj s ľuďmi, keď stvoril človeka na svoj obraz, dal pri tom do ľudí akoby aj kúsok seba samého, aby sa aj oni navzájom mohli milovať. A tak aj medziľudská láska môže byť obdobne úžasnou, veď aj jej Zdrojom je ON:
    "Milovaní, milujme sa navzájom, lebo láska je z Boha a každý, kto miluje, narodil sa z Boha a pozná Boha. Kto nemiluje, nepoznal Boha, lebo Boh je láska." (1 Jn 4:7-8).

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
pozri ja chapem lasku medzi ludmi

ale nejako mam v sebe zafixovane ze ked je presladena tak to znamena ze je neuprimna = falosna

Obrázok užívateľa

napísal 11052 príspevkov
trivialna vata:
misojogi píše:
pozri ja chapem lasku medzi ludmi

ale nejako mam v sebe zafixovane ze ked je presladena tak to znamena ze je neuprimna = falosna
v inej téme som zrovna písal čosi o prefixe "pre", že sa zvykne používať ako obdoba toho, čo iné jazyky majú ako "veľmi" či ako superlatív. Avšak v slovenčine sa to "pre" v NIEKTORÝCH slovách berie aj v zmysle toho "príliš", v zmysle PREhnanosti, niečo, čo je už zlé. Slovo "presladený" je tým prípadom niečoho negatívneho, niečoho prehnaného, narozdiel od trebárs slova "presladký", ktoré je pozitívne, nechce vyjadriť prehnanosť. Ak teda hovoríme o prípade, že by nejaké slovo bolo presladené, t.j. prehnané, tak to by teda bolo ekvivalenciou neúprimnosti. Presnejšie, že ono to nie je ani tak "je to presladené, a teda neúprimné" ako skôr "je to neúprimné, a teda presladené". Predpokladám totiž, že by si neoznačoval niečo za "presladené" v prípade, že to dotyčný myslí úprimne. To by si si totiž aj protirečil s tým, čo si práve napísal.

Keď tu teda ty toto prehlasuješ za presladené, kým ostatní ti hovoria, že im to presladené nepripadá, je to vlastne len dôsledok toho primárneho, čím je to, že ty tamto apriori pokladáš za neúprimné, kým ostatní nie.

Na toto teda hľadaj v sebe odpoveď. Prečo nedokážeš pripustiť, že by to niekto mohol myslieť úprimne? Neviem si k tomu predstavit rozumný dôvod, obzvlášť keď vravíš, že poznáš úžasnosť božej lásky, ale i ľudskú lásku poznáš, tak prečo už zrazu nevieš pripustiť toto? Dokonca i keby si osobne poznal nejaký prípad neúprimného človeka, to by neznamenalo, že všetci ľudia sú neúprimní. Tak neviem teda, či je to len nejaká logická chyba, alebo nejaký komplex z niečoho, alebo čo už len môže človeka viesť k tomu, že by nemohol pripustiť, že niekto môže niečo takéto myslieť vážne...

A späť k tomu, že prečo je divné nepripúšťať, že by niekto niečo také mohol myslieť úprimne. Vravíš, že poznáš Božiu lásku. Tá je však nekonečná. Môže byť na nekonečnosti niečo PREhnané? prečo PREsladené? a ten istý Boh dáva aj ľuďom taký zázrak, aby mohli druhého milovať až za hranice rozumovej pochopiteľnosti. A že ak by aj vôbec nejaké hranice boli, tak prinajmenšom pre daný subjekt by mohli byť nevnímateľné, a teda by sa aj tu dalo hovoriť možno až o nekonečne, prinajmenšom subjektívnom, no povážiac že láskou je Boh, tak vlastne aj objektívnom... no tak či onak, summa summarum, človek to môže myslieť úprimne, ak ti teda len o to išlo.

Ale pýtam sa aj ja sám seba: treba tu vôbec takéto elementárnosti vysvetľovať? Vravíš, že chápeš ľudskú lásku, tak potom by si nemal mať problém pochopiť, že niekto môže mať niekoho takto rád. Vlastne, čo je to to "takto", ktoré sa ti na tom nepozdáva. Naozaj nevidím žiadne obstojnejšie rácio, alebo nejakú komplexnejšiu úvahu z tvojej strany, skôr možno len nejaký neuvážený dojem, tak si ho teda proste uváž, a snáď, že sa rozplynie aj sám... ; )

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
Citácia:
alebo čo už len môže človeka viesť k tomu, že by nemohol pripustiť, že niekto môže niečo takéto myslieť vážne...

ale ja si viem pripustiť, ze to myslia vazne
chapem ze ludia mozeme byt rozni
ja len mam z toho pocit ako keby niekto chodil mokrym prstom po skle

a preto debatujem a snazim sa pochopit ludi ktori to prezivaju inak
ktori su z toho nadseni
chcem prekrocit svoj tien, svoje zauzivane pohlady

Som Ti povdacny za prezentaciu tvojich nazorov a skusenosti odlisnych od mojich

budem len rad ak ma v tomto pripevku nikto neodsudi za moje skusenosti a nazory
a za moju otvorenost
(ako je dobrym zvykom na tomto fore :-((( a ako som si vsimol nielen tu .... ale obcas aj inde medzi krestanmi)

od 16.11.2006 13:42:16
napísal 25649 príspevkov
Michal, na svete su predsa veci, ktore nechapes, ale prijimas. ;-)
Aj s nimi mas taketo problemy ? :-)

Obrázok užívateľa

napísal 24040 príspevkov
urcite
snazim sa ist do hlbky a pochopit co najviac co sa da ...

napísal 25649 príspevkov
A co toto ?
http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/863581-sedemnastrocna-mamicka-usla-z-domova-bez-dvojrocneho-syna/
Pane Boze, preco si opustil toto 17.rocne dieta ?
Len mi nehovorte, ze to ona odisla od Boha a nie On od nej, ze za vsetko si moze sama!
(Ze mala dieta v 15-tich, ze je v decaku aj s nim, ze sa nevie o male postarat atd.)
To ako keby sa teraz Eliska zobrala a odisla a my by sme kludne sedeli a tvrdili, ze to ona odisla, nech si znasa svoj osud, ked sa tak sama rozhodla ...
Kde zostala ZODPOVEDNOST ZA DIETA ?
A ako je to s tou zbludilou oveckou ?

Obrázok užívateľa

od 15.05.2006 9:21:13
napísal 6071 príspevkov
a čo má akože robiť?

napísal 25649 príspevkov
Vespa píše:
a čo má akože robiť?
Mna sa nepytaj - ja to predsa "nemozem pochopit"! :)
Ale to "ovocie" ...

Obrázok užívateľa

od 15.05.2006 9:21:13
napísal 6071 príspevkov
pretože niektoré veci nepochopí teraz nik.
môžeme len veriť, že to má nejaký zmysel....
a dôvod.

od 22.06.2014 8:16:03
napísal 646 príspevkov
Nechapem teraz, na co konkretne sa pytas. Pytas sa, preco to dievca odislo? Tak to neviem, ale urcite na to nejaky dovod mala. Ale to uz bolo jej vedome rozhodnutie. Osobne by som to nedavala ako priklad toho, ze ju Boh opustil. Ked uz by som si mala vybrat priklad na temu "Boh opusta cloveka" tak by som zvolila choroby alebo prirordne katastrofy.
Alebo to myslis ako metaforu, ze rovnako ako tato tinedzerka opustila 2 rocne dieta a nechava ho napospas statnemu systemu aj Boh len tak opusta nas, a nechava nas napospas svetu?
Alebo si to myslel uplne inak?

Obrázok užívateľa

od 19.10.2009 22:07:40
napísal 14381 príspevkov
To ani ja celkom, vyzera to, ze sa pokusa nieco vtesnat do svojho objektivu videnia. . .

[ Príspevkov: 72 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5  Ďalší

Obsah fóra » Labyrinty bežného života

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť